Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Pitztal

0
8 daagse reis
8 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

3034
8 dagen
Reisdatum: zo.14/07/24, zo.11/08/24 & zo.1/09/24
Hoogtepunten
 • Schitterende natuurtochten onder meer over de Kaunertaler Gletscherstraße, de Pitztaler Gletscherstraße en door het Ötztal
 • Rondleiding door de Tiroolse hoofdstad Innsbruck onder leiding van een deskundige Nederlandstalige gids
 • Adembenemend drielanden uitzicht op de bergen van Italië, Zwitserland en Oostenrijk
 • Bezoek aan Café 3440, het hoogst gelegen café van Oostenrijk
 • Bezoek aan het Mountain Crosspoint Motormuseum
 • Natuurtocht door het Sellraintal met bezoek aan Kühtai

We nemen u mee naar een prachtig gebied dat rijk is aan natuurschoon, hoge bergen, diepe dalen, indrukwekkende rotspartijen en schitterende watervallen. Het circa 35 kilometer lange Pitztal is een zijdal van het Inntal en een paralleldal aan het Ötztal en Kaunertal. Dankzij de beschermde positie aan de noordelijke kant van een belangrijke bergkloof, is het Pitztal één van de droogste gebieden in Tirol.

Het Pitztal is bij de Nederlandse toeristen een zeer bekend en zeker ook zeer geliefd dal. En terecht. Het is een idyllisch dal met grazige weiden, steile beboste hellingen, schilderachtige dorpjes en een gemoedelijke sfeer.

Data & prijzen

Vertrekdata 8-daagse reis Pitztal

 • zondag 14 juli 2024
 • zondag 11 augustus 2024
 • zondag 1 september 2024

De reissom is inclusief

 • 7 Overnachtingen in het sfeervolle 3-sterren Hotel Lammwirt inclusief ontbijtbuffet en uitstekend 4-gangen keuzediner of themabuffet (Bauernbuffet, Schmankelbuffet of Italiaans buffet) met saladebuffet
 • Gezellige muziek- en dansavond in uw hotel
 • Verkenning van het Pitztal en bezoek aan de Benni Raich Brücke
 • Bezoek aan het Zirbenmuseum (dennen-tentoonstelling)
 • Retourtocht met de Hochzeiger bergbaan
 • Schitterende natuurtochten over de Kaunertaler Gletscherstraße, de Pitztaler Gletscherstraße en door het Ötztal
 • Retourrit per Karlesjoch-gondel naar het drielanden uitzichtspunt
 • Stadsbezichtiging Innsbruck met een deskundige Nederlandstalige gids
 • Retourrit per Gletscherexpress en Wildspitzbahn voor een bezoek aan Café 3440
 • Gletscherpark Card voor 4 dagen (inclusief de vrije dag )
 • Entree in het Mountain Crosspoint Motormuseum
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom 8-daagse busreis Pitztal

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 1049 pp
 Toeslag 1-persoonskamer€ 126 pp

 

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)

Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl

– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 100,35
– voor 1 persoon€ 65,93
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000,- p.p. per reis)
Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 235,39
– voor 1 persoon€ 139,88
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
reis.asr.nl
– Optimaal dekking (geen eigen risico bagage)€ 22,16 pp
– Comfort dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 15,36 pp
– Basis dekking (€ 100,- eigen risico bagage)€ 13,36 pp
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 3,50 poliskosten 

 

Reistip!

Wilt u onze reistip voor deze reis bekijken?

Klik dan snel hier!

Onze reistip:

Almabtrieb in september

Tijdens de reis van 01/09/24 is de Almabtrieb in Jerzens, dan worden de koeien die in de zomer op de Alpenweide hebben gelopen getooid met bloemen en begeleid door muziek feestelijk onthaald in het dorp. Dit jaarlijkse ritueel wordt groots gevierd en vindt plaats op de 7e dag van de reis.

Gletscherpark Card

Een leuk extraatje tijdens deze reis!

Klik hier voor meer informatie!

Gletscherpark Card

Op vier dagen maken we gebruik van de Gletscherpark Card voor een bezoek aan de Hochzeiger, het Kaunertal, de Pitztaler Gletscher en op de vrije dag kunt u deze bijvoorbeeld gebruiken voor de Rifflessee bergbaan of Imster bergbanen. Op deze dagen kunt u onbeperkt gebruik maken van de tien geïncludeerde bergbanen en enkele entrees.

Reisprogramma

1e DagTwente – Jerzens

Met enkele tussenstops rijden we rechtstreeks naar het Pitztal in Tirol. De familie Jenewein heet u van harte welkom in haar gezellige 3-sterren Hotel Lammwirt in Jerzens. Dit kleine dorpje ligt vooraan in het Pitztal aan de voet van 2582 meter hoge Hochzeiger. ‘s Avonds kunt u genieten van een goed verzorgd 4-gangendiner.

2e DagJerzens, Benni Raich Brücke en Zirbenmuseum Jerzens

Na een uitgebreid ontbijtbuffet neemt uw chauffeur u mee op een eerste verkenning van het prachtige Pitztal. We bezoeken onder andere de Benni Raich Brücke nabij Arzl, vernoemd naar Benjamin Raich, de bekende Oostenrijkse skiër uit het Pitztal. Deze voetgangershangbrug hangt 94 meter boven de Pitzeklamm en is 138 meter lang. Hiermee is het één van de hoogste hangbruggen van Europa. Een spectaculair uitzicht is hierdoor gegarandeerd. In Jerzens bezoeken we vervolgens een tentoonstelling over de belangrijke dennen (Zirbenmuseum). Het gesloten dennenbos boven Jerzens heeft het dorp sinds zijn ontstaan beschermd tegen lawines en modderstromen. De tentoonstelling neemt u mee in de fascinerende wereld van de den. Van ontkiemen tot vallen, van jeugd tot ouderdom. Maak gebruik van de Gletscherpark Card en ga met de bergbaan naar het Zirben Park bij het Hochzeiger middenstation.

3e DagKaunertaler Gletscher

Vandaag brengen we een bezoek aan het prachtige Kaunertal. Van alle zijdalen van het Oberinntal is het Kaunertal één van de allermooisten. Diep dringt het smalle, 25 kilometer lange dal het bergland van de Oetztaler Alpen binnen. Aan weerszijden rijzen de berghellingen steil omhoog. Het donkergroen van de bossen wordt onderbroken door het lichtere groen van de bloemrijke almen. De alpenflora is nog uitbundiger op de berghellingen boven de boomgrens waar ook de uitgezette steenbokken zijn te zien die rond de Verpeilspitze de grootste kolonie van Oostenrijk vormen. Onze route loopt via de Kaunertaler Gletscherstraße en brengt ons naar het absolute hoogtepunt: de rit met de Karlesjochbahn. Deze gondel brengt u naar het uitkijkplatform op 3.108 meter waar u een adembenemend drielanden uitzicht heeft op de bergen van Italië, Zwitserland en Oostenrijk.

4e DagInnsbruck

Er staat een ontmoeting met het culturele, economische en godsdienstige hart van Tirol op het programma. Vandaag bezoeken we de Tiroolse hoofdstad Innsbruck. Het echte Innsbruck vinden we terug in de Altstadt, het kleine besloten hart van de stad, waar menig glorieus gebouw herinnert aan het rijke Habsburgse verleden. De meest opvallende gebouwen zijn de Stadtturm, het roze Helblinghaus en natuurlijk het Goldene Dachl dat Innsbruck wereldberoemd heeft gemaakt. Een deskundige Nederlandstalige gids neemt ons mee voor een interessante stadsrondrit met aansluitend een wandeling door de Altstadt. Na afloop bent u enige tijd vrij in het centrum van Innsbruck. Door de gunstige ligging is Innsbruck altijd een drukke handelsstad geweest waardoor de stad, ondanks haar kleine stadskern, die doorsneden wordt door enkele nauwe staatjes, toch een open karakter heeft. We keren terug naar ons hotel via een prachtige route langs het plaatsje Kühtai in het adembenemende Sellraintal.

5e DagPitztal Gletscher met Café 3.440

Na het ontbijt rijden we naar één van de mooiste en tegelijkertijd ook rustigste gletsjers van Oostenrijk: de Pitztaler Gletscher. Dit is tevens de hoogste gletsjer van Tirol met een hoogte van 3.440 meter. De gletsjer biedt meerdere (letterlijke) hoogtepunten. De hoogste kabelbaan van Oostenrijk brengt u met comfortabele gondels in slechts 6 minuten helemaal naar boven. Een bezoek aan Café 3. 440, het hoogst gelegen café van Oostenrijk, is een onvergetelijke ervaring. De bijzondere architectuur van de moderne Wildspitzbahn en het café op zich zijn al indrukwekkend, maar het bijbehorende uitzicht is werkelijk adembenemend. Vanaf het ‘vrij zwevende’ terras kijkt u uit op de omliggende gletsjerwereld met zo’n 50 bergtoppen boven de 3.000 meter, waaronder de Wildspitze. Halverwege de middag keren we terug naar ons hotel.

6e DagVrije dag

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Een optie is om met uw chauffeur mee te gaan naar de Rifflsee, het hoogstgelegen bergmeer van Oostenrijk. Hier kunt u prachtig wandelen. U kunt echter ook met het openbaar vervoer naar Imst gaan. Hier liggen eveneens prachtige wandelroutes op u te wachten.

7e DagÖtztal, Top Mountain Crosspoint Motormuseum

Vandaag rijden we via een mooie route door het Ötztal en brengen we een bezoek aan het Mountain Crosspoint museum, beter bekend als het hoogst gelegen motormuseum van Europa. Het museum bevindt zich in een indrukwekkend architecturaal gebouw en heeft, verdeeld over een oppervlakte van 3.000m², een collectie van meer dan 230 verschillende klassieke motoren. ’s Avonds kunt u in het hotel genieten van een heerlijk diner.

8e DagJerzens – Twente

Na een vroeg ontbijt keren we met enkele tussenstops terug naar Nederland. Tijdens de terugreis kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen afscheidsdiner.

Uw hotel in Arzl

U verblijft in het gezellige 3-sterren Hotel Lammwirt van de familie Jenewein. Dit hotel beschikt over sfeervol ingerichte kamers die allen voorzien zijn van bad of douche, toilet, tv, telefoon, kluisje en balkon. De wellness beschikt over een rustruimte, solarium, stoombad en diverse sauna’s. Het hotel heeft tevens een bar en “Bierstube” waar de hoteleigenaar af en toe met zang en accordeonmuziek voor extra stemming zorgt. wifi is gratis. ‘s Ochtends kunt u in het sfeervolle en gezellige restaurant genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een uitstekend verzorgd 4-gangen keuzediner of dinerbuffet.

Booking.com waardering: Goed 7,7
Internet: www.lammwirt.com

Route

Foto en Video
Boek deze reis