Neem de beentjes naar Sint-Hildegard

0
4 daagse reis
4 daagse reis

Sint-Hildegard

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

515
4 dagen
Reisdatum: ma.28/09/20
Hoogtepunten
 • Rondvaart op het mooiste stukje van de Rijn: de Loreley
 • Tocht per kabelbaan en wandeling naar Assmannshausen
 • Bezoek aan de bedevaartskerk en abdij Sint-Hildegard
 • Interessante wijnpoeverij in het centrum van Rüdesheim
 • Bezoek aan Koblenz, Sankt Goar, Königswinter, enzovoort

Neem de beentjes en ga mee naar de geliefde Duitse wijnstad Rüdesheim. Beleef de hoogtepunten van de huwelijksreis van opa Arend en oma Sinie, personages uit de populaire film ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’. Maak kennis met het mooiste stukje van de Rijn en vaar mee langs de Loreley én bezoek de abdij en bedevaartskerk Sint-Hildegard. U overnacht in een sfeervol familiehotel in het levendige centrum van Rüdesheim, de ‘poort naar het dal van de Loreley’.

Zoals al de busreizen van Ter Beek Reizen wordt ook deze 4-daagse reis uitgevoerd met inachtneming van de coronamaatregelen. Deze reis is corona-proof.

Data & prijzen

Vertrekdatum 4-daagse reis Rüdesheim

 • Maandag 28 september 2020 - op aanvraag

De reissom is inclusief

 • 3 Overnachtingen in het gezellige 3-sterren superieur centrumhotel Hotel Altdeutsche Weinstube in Rüdesheim inclusief ontbijt en goed verzorgd 3-gangen diner
 • Kopje koffie en gebak op een mooie locatie tijdens de heenreis
 • Ontspannen verkenning van Rüdesheim per toeristentreintje
 • Tocht per kabelbaan en wandeling naar Assmannshausen
 • Bezoek bedevaartskerk en abdij Sint-Hildegard
 • Koffie met gebak bij de abdij Sint-Hildegard
 • Loreley boottocht van Kaub naar Sankt Goar
 • Interessante wijnproeverij bij een wijngoed in Rüdesheim
 • Vrije pauze in Koblenz, Sankt Goar en Königswinter
 • Goed verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 429,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€   60,- p.p.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

 Kortlopende annuleringsverzekering € 29,12 p.p.
Bij verblijf in een 1-persoonskamer € 33,19 p.p.

Reisverzekering (alleen deze reis) incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking € 9,55 p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage) € 7,38 p.p.
 • Prijzen verzekering exclusief 1x € 4,25 poliskosten
Reisprogramma

1e DagTwente – Koblenz - Rüdesheim

We heten u van harte welkom in onze luxe touringcar en rijden rechtstreeks naar Oberhausen. Onderweg wordt u op een sfeervolle locatie getrakteerd op een kopje koffie met gebak. Aansluitend vervolgen we onze reis zuidwaarts om rond de middag aan te komen in Koblenz bij het Deutsches Eck. Koblenz ontstond op de plaats waar de Rijn en de Moezel samenvloeien. Het is een prachtige barokke stad tevens een belangrijk centrum van de wijnhandel en de wijnbouw met, binnen de stadsgrenzen, meer dan een miljoen wijnstokken. In Koblenz kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken of per kabelbaan over de Rijn naar vesting Ehrenbreitstein gaan.
Aan het eind van de middag arriveren we bij ons sfeervolle familiehotel in Rüdesheim. Dit schilderachtige stadje wordt ook wel ‘De poort naar het dal van de Loreley’ genoemd. Na aankomst staat er een heerlijk 3-gangendiner voor u klaar. Het hotel is ideaal gelegen op korte loopafstand van het levendige centrum. De Drosselgasse is een bekende straat in Rüdesheim. Hier zijn veel wijnlokalen, cafés met terrasjes en souvenirwinkeltjes te vinden.

2e DagRüdesheim - Assmannshausen

Na het ontbijt verkennen we de geliefde stad Rüdesheim per toeristentreintje. U zult zeker versteld staan van de veelgeprezen schoonheid van het romantische Rijndal en de prachtige wijngaarden van Rüdesheim! Ervaar het Niederwald-monument, de St. Hildegard-abdij en alle andere bezienswaardigheden van deze stad op een geheel ontspannen manier vanuit de trein. Aansluitend kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen in de sfeervolle Altstadt van Rüdesheim. In de middag nemen we u mee voor een panoramische rit per kabelbaan over de wijngaarden naar het Niederwald Denkmal. Dit monument is opgericht om de vorming van de Duitse eenheid te herdenken. Niederwald werd gekozen als locatie voor het monument vanwege z’n mooie ligging en het schitterende uitzicht. Daarna wandelen we een kleine drie kilometer over een goed begaanbaar en vlak pad naar het Jagdschloss Niederwald. Vanaf hier reizen we per kabelbaan naar het wijndorp Assmannshausen. Onderweg heeft u een mooi uitzicht op de Rijn. In Assmannshausen stappen we aan boord van de boot voor de terugreis naar Rüdesheim. Ook vanavond kunt u in het gezellige hotel genieten van een goed verzorgd 3-gangendiner.

3e DagDe Beentjes van Sint-Hildegard

Het programma van vandaag staat in het teken van de film ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’. Beleef de hoogtepunten van de huwelijksreis van opa Arend en oma Sinie. Na het ontbijt bezoeken we onder andere de bedevaartkerk en u wordt getrakteerd op een kopje koffie en gebak tijdens het bezoek aan de abdij Sint-Hildegard. ’s Middags volgt er nog een hoogtepunt: we maken een schitterende boottocht over de Loreley. De te varen route wordt algemeen beschouwd als het mooiste stuk van de Rijn en van waaruit hebt u hier nu beter zicht op dan vanaf het water? De idyllisch gelegen wijnoorden, de steile wijnbergen en de vele burchten maken deze boottocht tot een onvergetelijke. Het schip brengt u naar het schilderachtige stadje Sankt Goar. Na een vrije pauze rijden we via een toeristische route terug naar Rüdesheim. Voor aanvang van het diner wordt u bij een sfeervol wijngoed welkom geheten voor een interessante proeverij van verschillende wijnen.

4e DagRüdesheim – Königswinter - Twente

We nemen na het ontbijt afscheid van Rüdesheim en rijden naar Königswinter. Vanouds is Königswinter één van de drukst bezochte plaatsen langs de Rijn. De stad is onder meer bekend om z’n drie kilometer lange, fraai beplante Rijnpromenade waar u prettig kunt wandelen en van waaruit u een schitterend uitzicht heeft over de drukbevaren Rijn. In Königswinter kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken. Een tocht met de geliefde Drachenfelsbahn is aan te bevelen. Het treintje brengt u tot bij de voet van de Drachenfels, aan het uitzichtsplatform. Na het bezoek aan Königswinter vertrekt de touringcar richting Twente. Voordat we terugkeren naar de opstapplaatsen kunt u genieten van een heerlijk 3-gangendiner.

PRIMEUR!

Thea Kroese (bekend van RTV Oost en tevens actrice in de film), zal u tijdens deze reis vergezellen. Ze vertelt leuke wetenswaardigheden over de totstandkoming en ervaringen tijdens de opnames van de film.

PRIMEUR!

Thea Kroese (bekend van RTV Oost en tevens actrice in de film), zal u tijdens deze reis vergezellen. Ze vertelt leuke wetenswaardigheden over de totstandkoming en ervaringen tijdens de opnames van de film.

Uw centrumhotel in Rüdesheim

U verblijft in het sfeervolle 3-sterren superieur familiehotel Altdeutsche Weinstube in het centrum van Rüdesheim. De moderne kamers zijn van alle hedendaagse gemakken zoals badkamer, tv en WiFi voorzien. Elke ochtend wordt er in het restaurant een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd en ’s avonds kunt u genieten van een uitgebreid 3-gangendiner. Vanwege de centrale ligging van het hotel kunt u eenvoudig te voet de bezienswaardigheden in het gezellige centrum van Rüdesheim verkennen.

Beoordeling Booking.com: Heerlijk 8.7
Internet: www.hotel-altdeutsche-weinstube.de

Route

Foto en Video
Boek deze reis