Saarland

0
5 daagse reis
5 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1042
5 dagen
Reisdatum: ma.21/06/21 & ma.16/08/21
Hoogtepunten
 • Hotel aan de romantische Fruchtmarkt in het charmante Sankt Wendel
 • Rondvaart door de schitterende Saarschleife
 • Bezoek aan de Schaumberg met rondleiding en een prachtig uitzicht over het Saarland
 • Rit per toeristentreintje door het schilderachtige Saarburg
 • Interessante rondleiding door het mooie Sankt Wendel
 • Rondleiding door het Edelsteenmuseum in Idar-Oberstein

Het Saarland is een regio die vroeger van groot strategisch belang was en daardoor vaak speelbal tussen Frankrijk en Duitsland. Het gebied is ontstaan in 1920 door de Vrede van Versailles en heeft haar naam te danken aan rivier de Saar die door het hele gebied stroomt. Het Saarland beschikt over een schitterend natuurgebied met uitgestrekte loofbossen, dichtbegroeide oevers, steile berghellingen en groene dalen. Deze reis heeft een rustig karakter waardoor u in een gemoedelijke sfeer kunt genieten van alles wat deze regio te bieden heeft.

Data & prijzen

Vertrekdata Saarland

 • maandag 21 juni 2021
 • maandag 16 augustus 2021

Uiterste annuleringsdatum

 • De reis met vertrek op 21/06/2021 kunt u kosteloos annuleren tot 26/04/2021
 • De reis met vertrek op 16/08/2021 kunt u kosteloos annuleren tot 21/06/2021

Na de uiterste annuleringsdatum blijft kosteloos annuleren mogelijk wanneer een land het reisadvies rood of oranje heeft. Eventueel kunnen we in overleg kijken naar een omboeking.

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 510,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€   95,- p.p.

Verzekeringen

Kortlopende annuleringsverzekering (alleen deze reis)

 Annuleringsverzekering € 34,62 p.p.
 Bij verblijf in een 1-persoonskamer € 41,07 p.p.


Kortlopende reisverzekering (alleen deze reis)

incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking € 11,94 p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage) €   9,25 p.p.


Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten
Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

De reissom is inclusief

 • 4 Overnachtingen in 4-sterren Angel’s - das Hotel am Fruchtmarkt inclusief ontbijtbuffet en 3-gangendiner
 • Kopje koffie met gebak op de heenreis
 • Bezoek aan Koblenz, Saarburg en Bad Münstereifel
 • Stadswandeling in Sankt Wendel onder leiding van een Duitstalige gids
 • Entree in de Schaumbergturm inclusief rondleiding
 • Kopje koffie met gebak bij de Bostalsee
 • Rit per toeristentreintje door het centrum van Saarburg
 • Circa 1,5 uur durende rondvaart op de rivier de Saar
 • Bezoek aan het uitzichtspunt van de Saarschleife
 • Bezoek aan Idar-Oberstein inclusief entree en Nederlandstalige rondleiding in het Edelsteenmuseum
 • Goed verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering en SGR-coronaheffing
 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente - Gladbeck - Koblenz - Sankt Wendel

Na vertrek vanuit Twente rijden we naar het Duitse Gladbeck waar u wordt verwacht voor een kopje koffie met gebak. Aansluitend vervolgen we onze route naar een van de mooiste en oudste steden in Duitsland: Koblenz. In Koblenz bevindt zich het zogenaamde “Deutsches Eck”. Het is de plek waar de rivieren Rijn en Moezel samenvloeien en waar tevens het nationaal monument van de Duitse eenheid staat. De romantische stegen en mooie pleinen met hun fraaie fonteinen nodigen uit om de stad te verkennen. Vervolgens begeven we ons op weg naar Sankt Wendel, het charmante plaatsje waar we ons hotel vinden.

2e DagSankt Wendel, Schaumbergturm & Bostalsee

Na een uitgebreid ontbijtbuffet gaan we, “aan de hand” van een Duitstalige gids ons vakantieplaatsje nader verkennen. U ziet de mooiste gebouwen en ontdekt de geschiedenis van het schilderachtige Sankt Wendel. Na afloop kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken waarna we vertrekken naar de Schaumberg. Met z’n hoogte van 569 meter is de Schaumberg een van de grootste hoogten in het Saarland. Tijdens een interessante Duitstalige rondleiding kunt u de geheimen van deze trekpleister van het Saarland ontdekken. De zogenaamde Schaumbergtoren biedt een indrukwekkend vergezicht dat bij helder weer reikt tot aan de Hunsrück. Aansluitend rijden we naar het boerendorpje Bosen dat bekend is van de Bostalsee, het grootste recreatiegebied van Saarland. Hier kunt u genieten van een kopje koffie met gebak waarna we terugkeren naar Sankt Wendel.

3e DagSaarburg, Mettlach & Saarschleife

Vandaag staat een ontmoeting met het romantische Saarburg op het programma. Het stadje heeft in de laatste oorlog een hevig bombardement ondergaan maar er zijn nog vele schilderachtige hoekjes en bezienswaardigheden bewaard gebleven. U ziet ze van dichtbij tijdens een rondrit per treintje. Na de rondrit kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken waarna we op weg gaan naar het stadje Mettlach. Hier gaan we aan boord van een schip voor een circa 1,5 uur durende rondvaart op de rivier de Saar. Na terugkeer van het schip rijden we naar het kleine Orscholtz, waar zich uitzichtpunt Cloef bevindt vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over de zeer lange bocht in de Saar.

4e DagIdar-Oberstein

Vandaag brengen we een bezoek aan het “Sierraadstadje” Idar- Oberstein. Door ondergrondse kristallisatie van kiezelzuur ontstond de zogenaamde agaat edelsteen die rond Idar-Oberstein werd gevonden. Al in 1530 verscheen hier de eerste edelsteenslijperij. Van veel latere datum is het Edelsteenmuseum waar u met behulp van een Nederlandstalige audio-guide wordt ingewijd in de geheimen van de edelstenen. Aansluitend keren we via een prachtige route door de Hunsrück terug naar ons hotel in Sankt Wendel.

5e DagSankt Wendel - Bad Münstereifel - Twente

Na een uitgebreid ontbijtbuffet nemen we afscheid van Sankt Wendel en rijden naar Bad Münstereifel waar we een pauze inlassen. Bad Münstereifel is een prachtig behouden middeleeuws stadje dat officieel erkend is als Kneippheilbad. Tot de bezienswaardigheden behoort zeker de vrijwel geheel intacte stadsmuur. Aansluitend rijden we terug naar Nederland. Voordat u wordt teruggebracht naar uw opstapplaats kunt u genieten van een uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.

Uw hotel in Sankt Wendel

U verblijft in het uitstekende 4-sterren hotel, Angel’s – das Hotel am Fruchtmarkt, dat is gelegen in de voetgangerszone van Sankt Wendel. Vanaf de plaats waar u de touringcar verlaat loopt u circa 300 meter door een, met kinderkopjes geplaveid straatje, naar het marktpleintje waaraan ons hotel zich bevindt. Het hotel beschikt over sfeervolle kamers, voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet, televisie, telefoon, föhn en airconditioning. Iedere ochtend kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds van een heerlijk 3-gangendiner.

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8.5
Internet: www.angels-dashotel.de

Route

Foto en Video
Boek deze reis