Schotland

0
10 daagse reis
10 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

741
10 dagen
Reisdatum: Dinsdag 13 augustus 2019
Hoogtepunten
 • Schitterende reis met 'de Harry Potter stoomtrein'; 'The Jacobitetrain' door een adembenemend landschap
 • Bezoek aan één van de populairste trouwlocaties ter wereld, de oude smederij van Gretna Green
 • Bezoek aan eeuwenoude beroemde kastelen als Urquhart Castle, Edinburgh Castle en Balmoral Castle of Scone Palace
 • Rondleiding door het schitterende historische centrum van Edinburgh en York
 • Mogelijkheid om de wereldberoemde Militaire Taptoe Edinburgh te bezoeken

Schotland, land van sprookjesachtige kastelen, geheimzinnige meren, ruige en woeste hooglanden, steile klippen en rotsen. Maar ook schilderachtige vissersplaatsjes en levendige provinciestadjes met sfeervolle traditionele pubs waar de wereldberoemde Schotse whisky wordt geschonken. We nemen u mee naar het land van Sean Connery en David Coulthard en nodigen u van harte uit voor een kennismaking met dit mystieke, geheimzinnige en werkelijk adembenemend mooie land.

Rondreis Schotland met ter Beek Reizen

Vertrekdata Schotland

 • Dinsdag 13 augustus 2019

Reissom

Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 1560,- p.p.
Toeslag 2-pers. buitencabine€     33,- p.p.
Toeslag 1-pers. kamer/binnencabine€    527,- p.p.
Toeslag 1-pers. kamer/buitencabine€    592,- p.p.
Militaire Taptoe (reis 13/08)€      65,- p.p.
Korting dieseltrein i.p.v. Jacobitetrain– €   20,- p.p.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten
Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000,- p.p. per reis)
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 216,43
– voor 1 persoon€ 128,91
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
– Uitgebreide dekking€ 23,88 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 18,47 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten

De reissom is inclusief

 • 2 Overnachtingen aan boord van een luxe veerboot van P&O Ferries (Rotterdam – Hull v.v.) in een binnencabine incl uitgebreid ontbijt en diner.
 • 7 Overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en diner.
 • Entree ‘huwelijks-smederij’ van Gretna Green met whiskyproeverij.
 • Schitterende reis per Harry Potter Stoomtrein, ‘The Jacobitetrain’ (indien plaatsen beschikbaar, anders per ScotRail dieseltrein).
 • Entree Urquhart Castle bij Loch Ness.
 • Dagtocht naar de Schotse Hooglanden met een Nederlandstalige gids.
 • Entree en rondleiding Inverewe Gardens, de tropische hooglandtuinen.
 • Rondleiding en proeverij in een Schotse whiskydistilleerderij.
 • Entree Scone Palace.
 • Stadsbezichtiging in Edinburgh o.l.v. een deskundige gids.
 • Stadswandeling in York o.l.v. een deskundige gids.
 • Entree Melrose Abbey en Edinburgh Castle.
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur-/ reisleider.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering

Brexit

Ook in 2019 blijft een geldig paspoort of – identiteitskaart voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk (VK). Meer informatie

Reistip!

Wilt u onze reistip van deze reis bekijken?

Klik dan snel hier!

Onze reistip:

Militaire Taptoe Edinburgh

Tijdens de reis van 13/08/19 heeft u in Edinburgh de mogelijkheid om de wereldberoemde Militaire Taptoe bij te wonen, een militair muziekfestijn dat zijn weerga niet kent. 
Hiervoor geldt op=op

Reisprogramma

1e DagTwente – Rotterdam

Via een snelle route rijden we naar Rotterdam waar we aan boord gaan van een luxe cruise-ferry van P&O. Om 21.00 uur vaart het schip af naar Hull. Aan boord van dit moderne schip vindt u o.a. een bioscoop, casino, restaurants, barretjes, live muziek en entertainment en winkels. ’s Avonds kunt u genieten van een zeer uitgebreid dinerbuffet.

2e DagHull – Glasgow

Vanaf Hull rijden we richting het Lake District. Het merendistrict is een schitterende streek met frisse hellingen, uitgestrekte wouden, glinsterende meren, onbereikbare bergen, donderende watervallen en nauwe dalen. Het is één van de meest indrukwekkende landschappen van Engeland. Het idyllische karakter van dit gebied wordt extra benadrukt door de prachtige, historische (rader) boten die op de meren te vinden zijn. Nadat we de Schotse grens gepasseerd zijn bereiken we het plaatsje Gretna Green. De huwelijkseisen waren in Schotland veel lager dan in Engeland en de dorpssmid van Gretna Green heeft daarom in vroegere tijden boven z’n aambeeld menig Engels huwelijk voltrokken. Gretna Green is nog steeds één van de populairste trouwlocaties ter wereld. U wordt ontvangen in de oude smederij om deze wereldberoemde trouwlocatie te bezichtigen. Aan het einde van de middag bereiken we ons luxe hotel in de omgeving van Glasgow.

3e DagGlasgow – ‘The Jacobitetrain’ – Fort William

Na het ontbijt rijden we noordwaarts en passeren het schilderachtige Loch Lomond. Dit grote meer ligt in een werkelijk schitterende omgeving met aan de zuidkant glooiende groene hellingen en aan de noordkant ruige bergen. We vervolgen onze weg naar Fort William waar we ons naar het Centraal Station begeven. Dit is het beginpunt van de beroemde stoomtrein ‘The Jacobitetrain’. Volgens een artikel in National Geographic Traveler ( juli 2016) één van de zeven treinroutes ter wereld “Die je nooit zult vergeten”. Wagons van deze stoomtrein, en een deel van de route, zijn gebruikt in verschillende Harry Potter films, waardoor het grote bekendheid kreeg. We stappen aan boord van deze ‘Potter trein’ (indien plaatsen beschikbaar, anders rijden we hetzelfde traject per dieseltrein) en maken een tocht van Fort William naar Mallaig door een schitterend landschap met bergen, meren en adembenemende uitzichten. Hoogtepunt onderweg is het viaduct Glenfinnan met z’n 21 fraaie bogen. Aangekomen in de kustplaats Mallaig wacht de touringcar u op om via een mooie route terug te keren naar de regio Fort William/ Ballachulish waar u overnacht in een authentiek hotel.

4e DagFort William – Loch Ness – Aviemore

Na het ontbijt rijden we in noordoostelijke richting door een veelkleurige omgeving met meren en bergen. Dit deel van Schotland is adembenemend mooi. We arriveren bij het grootste zoetwatermeer van Groot-Brittanië en tevens beroemdste meer van Schotland: het mystieke Loch Ness. Of het vaakgezochte “Monster van Loch Ness” hier daadwerkelijk huist is nooit bewezen, wel is bewezen dat dit meer op sommige plaatsen bijna 1000 meter diep is en dat er een overvloed aan forel en paling in leeft. Vanaf de romantische ruïne van Urquhart Castle heeft u een prachtig uitzicht over Loch Ness. Vervolgens begeven we ons naar Aviemore waar we ons uitstekende hotel vinden.

5e DagSchotse Hooglanden & Inverewe Gardens

Vandaag staat een bezoek aan de Schotse Hooglanden op ons programma. We rijden door een onwerkelijk landschap van bergen en dalen, watervallen en rivieren, kloven en ravijnen die zich spiegelen in talloze meren en fjorden. Er heerst hier zo’n bijzondere sfeer dat ze eigenlijk niet te beschrijven is. Enigszins desolaat en verlaten, met een serene rust en een haast tastbare stilte. Zo bijzonder als de Schotse Hooglanden zijn, zo opmerkelijk en onverwacht zijn de Inverewe Gardens waaraan we een bezoek brengen. Prachtige Hooglandtuinen die een vegetatie hebben die hier absoluut niet verwacht wordt. Wat dacht u van eucalyptus en palmbomen. De Warme Golfstroom van de Atlantische Oceaan maakt het mogelijk hier aan de Schotse kust een subtropische tuin te laten gedijen. Het hele jaar staan er planten in bloei. Via Loch Maree rijden we terug naar de omgeving van Aviemore.

6e DagAviemore – Balmoral Castle/Scone Palace – Edinburgh

Als u in juli reist dan staat er vandaag een bezoek aan het indrukwekkende Balmoral Castle op ons programma. Balmoral Castle is een kasteel bij Aberdeen in de Schotse Hooglanden. Het kasteel werd in 1852 gekocht door de Britse prins Albert en is tot op heden nog steeds familiebezit. Het kasteel is vooral bekend als zomerresidentie van de Britse koninklijke familie. Hierdoor is het landgoed in augustus gesloten voor publiek. Daarom bezoeken we tijdens de reis in augustus niet Balmoral Castle maar het prachtige Scone Palace. Dit grote, in een prachtig park gelegen paleis geeft u een goede indruk van het vroegere hofleven. Vandaag staat ook een werkelijk schitterende route door de Grampian Mountains op het programma en een bezoek aan één van de vele Schotse whiskydestilleerderijen. Hier komt u tijdens een rondleiding van alles aan de weet over het Schotse “levenswater”. Natuurlijk kunt u de edele drank ook zelf proeven. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in de Schotse hoofdstad Edinburgh.

7e DagEdinburgh

Vanochtend neemt een deskundige gids ons mee voor een stadstour door het prachtige monumentale centrum van Edinburgh. Rijdend over de kasseien van de Grasmarkt met z’n vele cafeetjes en z’n bonte winkelgevels bereiken we het machtige Edinburgh Castle. Nadat u het kasteel bent binnengegaan kunt u genieten van een ronduit adembenemend uitzicht over de stad. In het kasteel krijgt u een goede indruk van de rijke Schotse geschiedenis. De middag kunt u vrij besteden. U kunt volop genieten van de sfeer, de cafeetjes, de typisch Schotse winkeltjes en de overal heersende gezelligheid. Tijdens de reis in augustus is een bezoek aan de Militaire Taptoe mogelijk.

8e DagEdinburgh – York

Nadat we Edinburgh hebben verlaten maken we een fotostop bij de indrukwekkende overblijfselen van het 12e eeuwse klooster Melrose Abbey. We vervolgen onze weg naar Durham. Durham is een levendige historische stad, compleet met kathedraal en kasteel, in het hart van een schitterende streek. De omgeving is als een indrukwekkend smaragdgroen schilderij met adembenemende dalen en een schitterende kustlijn doorspekt met geschiedenis. Na dit bezoek rijden we naar het schilderachtige stadje York waar we ons luxe hotel opzoeken in het hart van het historische centrum. Bekende bezienswaardigheden als de Walmgate Bar, York Minster, York Castle en het pittoreske middeleeuwse wijkje Shambles bevinden zich op loopafstand.

9e DagYork – Hull

Vanochtend verkennen we het schilderachtige York met een deskundige gids. Deze “eeuwige stad” is bekend om haar historische gebouwen. Tijdens de stadswandeling waant u zich in de Middeleeuwen. In de loop van de middag rijden we naar Hull waar het luxe schip van P&O is aangemeerd. Nadat u aan boord bent gegaan kunt u genieten van een uitstekend dinerbuffet. Vannacht varen we terug naar Rotterdam.

10e DagAankomst Rotterdam – Twente

Na het ontbijt volgt de ontscheping en rijden we terug naar Twente. Rond het middaguur keren we terug bij de diverse opstapplaatsen.

Uw hotel

Op de heen- en terugreis overnacht u aan boord van een luxe veerboot van P&O Ferries in een 2-persoons binnencabine voorzien van douche en toilet. ’s Avonds kunt u genieten van een uitstekend verzorgd dinerbuffet en ’s ochtends van een uitgebreid ontbijtbuffet. De binnencabines beschikken over stapelbedden, de buitencabines beschikken over naast elkaar geplaatste bedden (hiervoor geldt een toeslag). Internetsite: www.poferries.nl. De overige overnachtingen vinden plaats in goede 3- en 4-sterren hotels in 2-persoonskamers voorzien van bad of douche, toilet, tv en telefoon.

Busreis Schotland Inclusief Ferry Overtocht
Route

Foto en Video

Na de Brexit: paspoort, ID-kaart en het Verenigd Koninkrijk
Ook nu al is een geldig paspoort of – identiteitskaart nodig voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk (VK). Het VK maakt namelijk geen deel uit van het Schengengebied. Na de Brexit op 29 maart 2019 komt er mogelijk een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. De overgangsperiode is een onderdeel van de ‘deal’ waar de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk over onderhandelen.

Tijdens deze overgangsperiode blijven de EU-regels in het Verenigd Koninkrijk nog gelden. En blijven de nationale identiteitskaarten van EU-burgers als document om het VK mee in of uit te reizen geldig. Ook is er afgesproken dat EU-burgers nog tenminste gedurende vijf jaar na het einde van de overgangsperiode op een identiteitskaart naar het VK kunnen reizen.

Als de EU en het VK er niet in slagen een terugtrekkingsakkoord te sluiten (‘harde Brexit”) , treden de hiervoor genoemde afspraken niet in werking. EU-burgers kunnen in dat geval tot 1 januari 2021 met een geldig paspoort of geldige identiteitskaart het VK in- of uitreizen. Daarna is de identiteitskaart niet meer voor dat doel te gebruiken en resteert het paspoort.

Boek deze reis