Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Mystiek Schotland

0
10 daagse reis
10 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

5362
10 dagen

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen rondreis door Schotland aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Hoogtepunten
 • Schitterende reis met 'de Harry Potter stoomtrein'; 'The Jacobitetrain' door een adembenemend landschap
 • Bezoek aan één van de populairste trouwlocaties ter wereld, de oude smederij van Gretna Green
 • Inverewe Gardens, prachtige Hooglandtuin met tropische vegetatie als eucalyptus en palmbomen
 • Overweldigende natuurtocht door het Lake District, de Schotse Hooglanden en langs mystieke meren als Loch Ness
 • Bezoek aan eeuwenoude beroemde kastelen als Urquhart Castle, Edinburgh Castle en Balmoral Castle of Scone Palace
 • Rondleiding door het schitterende historische centrum van Edinburgh en York
 • Mogelijkheid om de wereldberoemde Militaire Taptoe Edingburgh te bezoeken

Schotland, land van sprookjesachtige kastelen, geheimzinnige meren, ruige en woeste hooglanden, steile klippen en rotsen. Maar ook schilderachtige vissersplaatsjes en levendige provinciestadjes met sfeervolle traditionele pubs waar de wereldberoemde Schotse whisky wordt geschonken. We nemen u mee naar het land van Sean Connery en David Coulthard en nodigen u van harte uit voor een kennismaking met dit mystieke, geheimzinnige en werkelijk adembenemend mooie land.

Rondreis Schotland met ter Beek Reizen
Heb ik na de Brexit een paspoort of ID-kaart nodig?

Per 1 oktober 2021 heeft u een geldig paspoort om naar landen van het Verenigd Koninkrijk te reizen. Deze landen zijn: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Uw reisdocument mag tijdens uw verblijf niet verlopen. 

Data & prijzen

Vertrekdata 10-daagse reis Schotland

 • ...

Uiterste annuleringsdatum

 • De reis met vertrek op // kunt u kosteloos annuleren tot 2022

Na de uiterste annuleringsdatum blijft kosteloos annuleren mogelijk wanneer een land het reisadvies rood of oranje heeft. Eventueel kunnen we in overleg kijken naar een omboeking.

De reissom is inclusief

 • 2 Overnachtingen aan boord van een luxe veerboot van P&O Ferries (Rotterdam – Hull v.v.) in een binnencabine incl uitgebreid ontbijt en diner
 • 7 Overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en diner
 • Entree ‘huwelijks-smederij’ van Gretna Green met whiskyproeverij
 • Schitterende reis per dieseltrein over het traject van de Harry Potter Stoomtrein, ‘The Jacobitetrain’
 • Entree Urquhart Castle bij Loch Ness
 • Dagtocht naar de Schotse Hooglanden met een Nederlandstalige gids
 • Entree en rondleiding Inverewe Gardens, de tropische hooglandtuinen
 • Rondleiding en proeverij in een Schotse whiskydistilleerderij
 • Entree Balmoral Castle
 • Stadsbezichtiging in Edinburgh o.l.v. een deskundige gids
 • Stadswandeling in York o.l.v. een deskundige gids
 • Entree Melrose Abbey en Edinburgh Castle
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Vertrekdatum  21-08-2022
Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ ,- p.p.€ ,- p.p.
Toeslag 2-pers. buitencabine€ ,- p.p.€  ,- p.p.
Toeslag 1-pers. kamer/binnencabine€ ,- p.p.€  ,- p.p.
Toeslag 1-pers. kamer/buitencabine€ ,- p.p.€  ,- p.p.
Ticket Militaire Taptoe (beperkt beschikbaar) n.v.t.€  ,- p.p.

De reissom is inclusief brandstofkosten zoals bekend op 01/02/22, bij verhoging van deze prijzen zijn wij genoodzaakt deze door te bereken.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 216,43
– voor 1 persoon€ 128,91
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 23,87 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 18,50 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

Reistip!

Wilt u onze reistip voor de 10-daagse reis Schotland bekijken?

Klik dan snel hier!

Onze reistip:

Militaire Taptoe Edinburgh:

Tijdens de reis van 21/08/20 heeft u in Edinburgh de mogelijkheid om de wereldberoemde Militaire Taptoe bij te wonen, een militair muziekfestijn dat zijn weerga niet kent. Hiervoor geldt op = op.

Reisprogramma

1e DagTwente – Rotterdam

Via een snelle route rijden we naar Rotterdam waar we aan boord gaan van een luxe cruise-ferry van P&O. Om 21.00 uur vaart het schip af naar Hull. Aan boord van dit moderne schip vindt u onder andere een bioscoop, casino, restaurants, barretjes, live muziek en entertainment en winkels. ’s Avonds kunt u genieten van een zeer uitgebreid dinerbuffet.

2e DagHull – Glasgow

Vanaf Hull rijden we richting het Lake District. Het merendistrict is een schitterende streek met frisse hellingen, uitgestrekte wouden, glinsterende meren, onbereikbare bergen, donderende watervallen en nauwe dalen. Het is één van de meest indrukwekkende landschappen van Engeland. Het idyllische karakter van dit gebied wordt extra benadrukt door de prachtige, historische (rader) boten die op de meren te vinden zijn. Nadat we de Schotse grens gepasseerd zijn bereiken we het plaatsje Gretna Green. De huwelijkseisen waren in Schotland veel lager dan in Engeland en de dorpssmid van Gretna Green heeft daarom in vroegere tijden boven z’n aambeeld menig Engels huwelijk voltrokken. Gretna Green is nog steeds één van de populairste trouwlocaties ter wereld. U wordt ontvangen in de oude smederij om deze wereldberoemde trouwlocatie te bezichtigen. Aan het einde van de middag bereiken we ons luxe hotel in de omgeving van Glasgow.

3e DagGlasgow – ‘The Jacobitetrain’ – Fort William

Na het ontbijt rijden we noordwaarts en passeren het schilderachtige Loch Lomond. Dit grote meer ligt in een werkelijk schitterende omgeving met aan de zuidkant glooiende groene hellingen en aan de noordkant ruige bergen. We vervolgen onze weg naar Fort William waar we ons naar het Centraal Station begeven. Dit is het beginpunt van de beroemde stoomtrein ‘The Jacobitetrain’. Volgens een artikel in National Geographic Traveler ( juli 2016) één van de zeven treinroutes ter wereld “Die je nooit zult vergeten”. Wagons van deze stoomtrein, en een deel van de route, zijn gebruikt in verschillende Harry Potter films, waardoor het grote bekendheid kreeg. Door de corona groepsvoorwaarden kunnen we dit jaar niet met de ‘Potter trein’ reizen maar maken we per dieseltrein de tocht van Fort William naar Mallaig door een schitterend landschap met bergen, meren en adembenemende uitzichten. Hoogtepunt onderweg is het viaduct Glenfinnan met z’n 21 fraaie bogen. Aangekomen in de kustplaats Mallaig wacht de touringcar u op om via een mooie route terug te keren naar de regio Fort William/Ballachulish waar u overnacht in een authentiek hotel.

4e DagFort William – Loch Ness – Aviemore

Na het ontbijt rijden we in noordoostelijke richting door een veelkleurige omgeving met meren en bergen. Dit deel van Schotland is adembenemend mooi. We arriveren bij het grootste zoetwatermeer van Groot-Brittanië en tevens beroemdste meer van Schotland: het mystieke Loch Ness. Of het vaakgezochte “Monster van Loch Ness” hier daadwerkelijk huist is nooit bewezen, wel is bewezen dat dit meer op sommige plaatsen bijna 1000 meter diep is en dat er een overvloed aan forel en paling in leeft. Vanaf de romantische ruïne van Urquhart Castle heeft u een prachtig uitzicht over Loch Ness. Vervolgens begeven we ons naar Aviemore waar we ons uitstekende hotel vinden.

5e DagSchotse Hooglanden & Inverewe Gardens

Vandaag staat een bezoek aan de Schotse Hooglanden op ons programma. We rijden door een onwerkelijk landschap van bergen en dalen, watervallen en rivieren, kloven en ravijnen die zich spiegelen in talloze meren en fjorden. Er heerst hier zo’n bijzondere sfeer dat ze eigenlijk niet te beschrijven is. Enigszins desolaat en verlaten, met een serene rust en een haast tastbare stilte. Zo bijzonder als de Schotse Hooglanden zijn, zo opmerkelijk en onverwacht zijn de Inverewe Gardens waaraan we een bezoek brengen. Prachtige Hooglandtuinen die een vegetatie hebben die hier absoluut niet verwacht wordt. Wat dacht u van eucalyptus en palmbomen. De Warme Golfstroom van de Atlantische Oceaan maakt het mogelijk hier aan de Schotse kust een subtropische tuin te laten gedijen. Het hele jaar staan er planten in bloei. Via Loch Maree rijden we terug naar de omgeving van Aviemore.

6e DagAviemore – Balmoral Castle/Scone Palace - Edinburgh

Als u in juli reist dan staat er vandaag een bezoek aan het indrukwekkende Balmoral Castle op ons programma. Balmoral Castle is een kasteel bij Aberdeen in de Schotse Hooglanden. Het kasteel werd in 1852 gekocht door de Britse prins Albert en is tot op heden nog steeds familiebezit. Het kasteel is vooral bekend als zomerresidentie van de Britse koninklijke familie. Hierdoor is het landgoed in augustus gesloten voor publiek. Daarom bezoeken we tijdens de reis in augustus niet Balmoral Castle maar het prachtige Scone Palace. Dit grote, in een prachtig park gelegen paleis geeft u een goede indruk van het vroegere hofleven. Vandaag staat ook een werkelijk schitterende route door de Grampian Mountains op het programma en een bezoek aan één van de vele Schotse whiskydistilleerderijen. Hier komt u tijdens een rondleiding van alles aan de weet over het Schotse “levenswater”. Natuurlijk kunt u de edele drank ook zelf proeven. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in de Schotse hoofdstad Edinburgh.

7e DagEdinburgh

Vanochtend neemt een deskundige gids ons mee voor een stadstour door het prachtige monumentale centrum van Edinburgh. Rijdend over de kasseien van de Grasmarkt met z’n vele cafeetjes en z’n bonte winkelgevels bereiken we het machtige Edinburgh Castle. Nadat u het kasteel bent binnengegaan kunt u genieten van een ronduit adembenemend uitzicht over de stad. In het kasteel krijgt u een goede indruk van de rijke Schotse geschiedenis. De middag kunt u vrij besteden. U kunt volop genieten van de sfeer, de cafeetjes, de typisch Schotse winkeltjes en de overal heersende gezelligheid.
Tijdens de reis in augustus is een bezoek aan de Militaire Taptoe mogelijk.

8e DagEdinburgh – York

Nadat we Edinburgh hebben verlaten maken we een fotostop bij de indrukwekkende overblijfselen van het 12e eeuwse klooster Melrose Abbey. We vervolgen onze weg door een schitterende streek. De omgeving is als een indrukwekkend smaragdgroen schilderij met adembenemende dalen doorspekt met geschiedenis. Na dit bezoek rijden we naar het schilderachtige stadje York waar we ons luxe hotel opzoeken in het hart van het historische centrum. Aansluitend verkennen we het schilderachtige York met een deskundige gids. Deze “eeuwige stad” is bekend om haar historische gebouwen. Tijdens de stadswandeling waant u zich in de middeleeuwen.

9e DagYork – Hull

Na het ontbijt bent u vrij om York op eigen gelegenheid te verkennen. Bekende bezienswaardigheden als de Walmgate Bar, York Minster, York Castle en het pittoreske middeleeuwse wijkje Shambles bevinden zich op loopafstand van ons hotel. In de loop van de middag rijden we naar Hull waar het luxe schip van P&O is aangemeerd. Nadat u aan boord bent gegaan kunt u genieten van een uitstekend dinerbuffet. Vannacht varen we terug naar Rotterdam.

10e DagAankomst Rotterdam – Twente

Na het ontbijt volgt de ontscheping en rijden we terug naar Twente. Rond het middaguur keren we terug bij de diverse opstapplaatsen.

Uw hotel

Op de heen- en terugreis overnacht u aan boord van een luxe veerboot van P&O Ferries in een 2-persoons binnencabine voorzien van douche en toilet. ’s Avonds kunt u genieten van een uitstekend verzorgd dinerbuffet en ’s ochtends van een uitgebreid ontbijtbuffet. De binnencabines beschikken over stapelbedden, de buitencabines beschikken over naast elkaar geplaatste bedden (hiervoor geldt een toeslag). Internetsite: www.poferries.nl. De overige overnachtingen vinden plaats in goede 3- en 4-sterren hotels in 2-persoonskamers voorzien van bad of douche, toilet, tv en telefoon.

Busreis Schotland Inclusief Ferry Overtocht
Route

Foto en Video
Boek deze reis