Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Sicilië; Parel aan de Middellandse Zee

0
12 daagse reis
12 daagse reis

Sicilië; Parel aan de Middellandse Zee

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

6532
12 dagen
Reisdatum: ma.14/10/2024
Hoogtepunten
 • Bezoek aan het chique centrum van Milaan
 • Schitterende dagtochten op Sicilië door de prachtige natuur en met bezichtiging van vele cultuurschatten onder leiding van een Nederlandstalige gids
 • Drie overnachtingen in een luxueus 4/5-sterren hotel aan zee
 • Drie overnachtingen in het kleurrijke vissersdorpje Aci Trezza
 • Bezoek aan de vulkaan Etna, klooster Monreale en schilderachtige plaatsen

Het mediterrane Italiaanse eiland Sicilië is voor velen een onverwachte parel. Vele volkeren (Grieken, Romeinen, Arabieren en Spanjaarden) hebben in de loop van de geschiedenis indrukwekkende sporen achtergelaten op het eiland. Ook de natuur is prachtig met grillige kusten en een glooiend, bergachtig landschap. In oktober is het rustig bij de culturele trekpleisters van het eiland. De besneeuwde vulkaantop van de Etna is bij helder weer vanaf vele plaatsen op het eiland te zien. Behalve met Sicilië maakt u tijdens deze reis kennis met het liefelijke Fransje stadje Mulhouse, het chique Milaan en het Zwitserse Luzern.

Data & prijzen

Vertrekdatum 12-daagse rondreis Sicilië; Parel aan de Middellandse Zee

 • maandag 14 oktober 2024

De reissom is inclusief

 • Nachtovertocht op de heen- en terugreis aan boord van een veerboot van rederij GNV op basis van verblijf in een binnencabine en inclusiefontbijtbuffet
 • 9 overnachtingen 4-sterren hotels incl. ontbijt en diner (buffet): 2x Mulhouse, 3x Cefalù, 3x Aci Trezza, 1x omgeving Genua
 • 3-gangendiner in omgeving Genua op dag 2
 • 3-gangendiner in Palermo op dag 8
 • Bezoek aan het centrum van Milaan
 • Stadsbezichtiging Cefalù met Nederlands- of Duitssprekende gids
 • Tocht naar Palermo & Monreale met Nederlands- of Duitssprekende gids
 • Entree in de kathedraal van het kloostercomplex Monreale
 • Entree openluchtmuseum Villa Romana del Casale
 • Dagtocht Etna & Taormina met Nederlands- of Duitssprekende gids
 • Entree in het amfitheater van Taormina
 • Dagtocht Syracuse met Nederlands- of Duitssprekende gids
 • Entree archeologisch terrein Syracuse
 • In-ear audiosysteem tijdens de rondleidingen
 • 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Vertrekdatum 
 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 1699 pp
 Toeslag 1-persoonskamer (beperkt beschikbaar)€  280 pp 
 Toeslag buitencabine (prijs per cabine)€    55 

 

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500 pp per reis)
Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 100,35
– voor 1 persoon€ 65,93
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten  
Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000 pp per reis)
Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 235,39
– voor 1 persoon€ 139,88
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Annuleringsverzekering (alleen deze reis)
(Gebaseerd op de basis reissom)
Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
reis.asr.nl
– Verblijf in 2-pers. kamer€ 114,87 pp
– Verblijf in 1-pers. kamer€ 135,36 pp
Prijzen kortlopende annuleringsverzekering exclusief 1 x € 4,24 poliskosten per dossier 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
reis.asr.nl
– Optimaal dekking (geen eigen risico bagage)€ 33,24 pp
– Comfort dekking (€ 50 eigen risico bagage)€ 23,04 pp
– Basis dekking (€ 100 eigen risico bagage)€ 20,04 pp
Prijzen kortlopende reisverzekering exclusief 1 x € 3,50 poliskosten per dossier 

 

Reisprogramma

1e DagTwente – Mulhouse

Vanaf Twente rijden we via een snelle route zuidwaarts. We dineren en overnachten in een uitstekend 4-sterren hotel in het centrum van het schilderachtige Franse stadje Mulhouse. Een bezoek aan het historische centrum met prachtige gebouwen zoals het stadhuis, de kerk van Saint-Étienne met zijn gebrandschilderde ramen is aan te bevelen. Achter de kleurrijke gevels rondom het Place de la Réunion gaan fraaie boetiekjes en restaurantjes schuil.

2e DagMulhouse - Milaan - Genua

Na het ontbijtbuffet rijden we via Zwitserland naar het chique Milaan waar we een pauze houden in het historische hart met onder andere de beroemde Dom en het prachtige Galleria Vittorio Emanuele II. Aansluitend rijden we naar de omgeving van Genua waar we dineren en vervolgens inschepen voor de overtocht naar Sicilië (23.00 uur afvaart).

3e DagFerry Genua-Palermo - Cefalù

‘s Avond rond 19.00 uur meren we aan in Palermo, de Siciliaanse hoofdstad. Vervolgens rijden we naar de mooie middeleeuwse kuststad Cefalù waar we dineren en overnachten in een uitstekend hotel gelegen aan de strandpromenade.

4e DagCefalù

Na een uitgebreid ontbijtbuffet neemt een Nederlands of Duitstalige gids u mee door het middeleeuwse centrum van Cefalù met z’n smalle pittoreske straatjes, fraaie ornamenten en vele kerken. Aansluitend kunt u de dag vrij besteden. Geniet van uw uitstekende hotel met zeezicht restaurant, privéstrand en uitgebreid welness centrum.

5e DagPalermo - Monreale

Met een gids maken we een tocht van circa 5 uur waarbij we Palermo en Monreale verkennen. De Siciliaanse hoofdstad Palermo heeft oorlogsschade opgelopen maar u vindt er nog steeds statige barokke gebouwen en veel Arabische invloeden in sfeervolle straatjes en steegjes. In de rustgevende bergen, even buiten de stad ligt Monreale, een schitterend kloostercomplex. We bezoeken de kathedraal met haar indrukwekkende interieur waar verschillende bouwstijlen elkaar ontmoeten en de wanden zijn bekleed met gouden mozaïeken (voor bezoek aan de kruisweg geldt een toeslag).

6e DagCefalù – Villa Romana del Casale - Aci Trezza

We nemen afscheid van Cefalù en rijden via een mooie route naar de oostzijde van het eiland. Onderweg bezoeken we het unieke openluchtmuseum Villa Romana del Casale. Aan de oostkust van het eiland vinden we in het hart van het kleurrijke en levendige vissersdorpje Aci Trezza ons luxe hotel. Voor de kust van dit dorp rijst een merkwaardige eilandengroep van spitse lavabrokken uit het kristalheldere water; deze zijn hier volgens een Griekse legende door Polyphenums in zee gegooid.

7e DagEtna en Toarmina

Vandaag staat een dagtocht naar de Etna en Toarmina op het programma. Onder leiding van een gids maken we een wandeling naar de Silvestri-kraters en zien we de lavastromen van 1983, 2001 en de recente stromen uit 2021. Het dorpje Toarmina met de Etna op de achtergrond wordt wel de parel van de Ionische kust genoemd. Deze historische pleisterplaats van aristocraten en vorsten is het bekendste toeristenoord op Sicilië. Het klassieke Grieks-Romeinse theater dat een adembenemend uitzicht op de Etna en op de zee biedt is het beroemdste bouwwerk.

8e DagSyracuse

Na het ontbijt vertrekken we voor een dagtocht naar Syracuse en Noto. Syracuse was ooit de machtigste stad van het Middellandse Zeegebied. Er is nog veel zichtbaar van de rijke geschiedenis van prehistorie tot baroktijd. We bezoeken het archeologische terrein met onder andere het oude Griekse en Romeinse theater en het ‘Oor van Dionysius’.

9e DagAci Trezza - Catania - Palermo

We nemen afscheid van Aci Trezza en rijden naar Catania. Deze tweede stad van Sicilië werd in 1693 verwoest en staat op de werelderfgoedlijst. De Piazza Duomo is het kloppende hart van de stad met vele barokgebouwen waaronder de kathedraal en het stadhuis. Midden op het plein staat het symbool van de stad: de Fontana dell’Elefante (de fontein van de olifant). Na een pauze in dit prachtige plaatsje rijden we naar Palermo waar we zullen dineren en inschepen op de ferry naar Genua (afvaart 23.00 uur).

10e DagFerry Palermo-Genua

Na een nacht en een dag op zee komen we rond 19.00 uur aan in de haven Genua. Vervolgens rijden we naar ons 4-sterren hotel in de omgeving van Genua.

11e DagGenua - Luzern - Mulhouse

We verlaten de regio Genua en rijden naar het Zwitserse Luzern waar we in de loop van de middag aankomen. Dit toeristische en economische centrum ligt aan de prachtige Vierwaldstättersee. U bezoekt hier het historische centrum met z’n talrijke bezienswaardigheden zoals de Kapellbrücke, de oudste overdekte brug van Europa. Aansluitend rijden we naar ons overnachtingshotel in het centrum van het aangename stadje Mulhouse.

12e DagMulhouse - Twente

Met enkele tussenstops keren we terug naar Nederland. Eenmaal in de Twentse regio kunt u genieten van een heerlijk afscheidsdiner.

Uw hotels

Voor de tussenovernachting op de heen- en terugreis hebben we kamers in het 4-sterren hotel Bristol in het Fransje stadje Mulhouse gereserveerd.
Booking.com: Heerlijk 8,6 / www.hotelbristol. com/de

U overnacht en ontbijt twee keer in een binnencabine op de veerboot Genua – Palermo v. v. van rederij GNV, Grandi Navi Veloci (www.gnv.it/de/gnv-routen/genuapalermo).

Op Sicilië verblijft u 3 nachten in Cefalù in één van de volgende hotels: 5-sterren Hotel Cefalù Sea Palace Booking.com: Erg goed 8,3 / www.cefaluseapalace.it  òf in 4-sterren Hotel Victoria Palace Cefalù Booking.com: Heerlijk 8,8 / www.cefaluvictoriapalace.it/en 

Tevens verblijft u 3 nachten in het levendige vissersplaatsje Aci Trezza in 4-sterren Hotel Malavoglia Booking.com: Heerlijk: 8,9 / www.hotelmalavoglia.it òf in het 4-sterren Ciclope Resort Booking.com: Fantastisch 9.0 

De voorgenoemde hotels liggen allen in, of op loopafstand van, het centrum van de plaatsen waarin ze liggen. Direct na de overtocht Palermo-Genua overnacht u in het 4-sterren Grand Hotel Arenzano in Arenzano Booking.com: Erg goed 8,2 / www.grandhotelarenzano.com/de

Route

Foto en Video
Boek deze reis