Sicilië; Parel aan de Middellandse Zee

0
12 daagse reis
12 daagse reis

Sicilië; Parel aan de Middellandse Zee

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

5981
12 dagen
Reisdatum: di.11/04/23 & vr.13/10/23
Hoogtepunten
 • Stadswandeling in chique centrum van Milaan
 • Schitterende dagtochten op Sicilië door de prachtige natuur en met bezichtiging van vele cultuurschatten onder leiding van een Nederlandstalige gids
 • Drie overnachtingen in een luxueus 5-sterren hotel aan zee
 • Drie overnachtingen in het kleurrijke vissersdorpje Acitrezza
 • Bezoek aan de vulkaan Etna, klooster Monreale en schilderachtige plaatsen

Het mediterrane Italiaanse eiland Sicilië is voor velen een onverwachte parel. Vele volkeren (Grieken, Romeinen, Arabieren en Spanjaarden) hebben in de loop van de geschiedenis indrukwekkende sporen achtergelaten op het eiland. Ook de natuur is prachtig met grillige kusten en een glooiend, bergachtig landschap. In oktober is het rustig bij de culturele trekpleisters van het eiland. De besneeuwde vulkaantop van de Etna is bij helder weer vanaf vele plaatsen op het eiland te zien. Behalve met Sicilië maakt u tijdens deze reis kennis met het liefelijke Fransje stadje Mulhouse, het chique Milaan en het Zwitserse Luzern.

Data & prijzen

Vertrekdatum 12-daagse rondreis Sicilië; Parel aan de Middellandse Zee

 • dinsdag 11 april 2023 (onder voorbehoud)
 • vrijdag 13 oktober 2023 (onder voorbehoud)

De reissom is inclusief

 • Overnachting op de heen- en terugreis in een 4-sterren hotel in Mulhouse inclusief ontbijt en 3-gangendiner
 • Nachtovertocht op de heen- en terugreis aan boord van een veerboot van rederij GNV op basis van verblijf in een binnencabine en inclusief ontbijtbuffet
 • 3 overnachtingen in 5-sterren hotel Cefalù Sea Palace incl. ontbijt en diner
 • 3 overnachtingen in 4-sterren hotel Malavoglia incl. ontbijt en diner
 • 1 overnachting in een 4-sterren hotel in de omgeving van Genua inclusief ontbijt en diner
 • 3-gangendiner in Genua op dag 2
 • 3-gangendiner in Palermo op dag 8
 • Stadsbezichtiging Milaan onder leiding van een gids
 • 5 uur durende tocht Palermo & Monreale onder leiding van een Nederlandssprekende gids
 • Entree in de kathedraal van het kloostercomplex Monreale
 • Stadsbezichtiging Cefalù onder leiding van een NL-sprekende gids
 • Dagtocht Etna & Taormina onder leiding van een Nederlandssprekende gids
 • Entree in het amfitheater van Taormina
 • Dagtocht Syracuse & Noto onder leiding van een Nederlandssprekende gids
 • Entree archeologisch terrein Syracuse
 • In-ear audiosysteem tijdens de rondleidingen
 • 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer nog niet bekend
 Toeslag 1-persoonskamer/binnencabine nog niet bekend
 Toeslag buitencabine (op aanvraag) nog niet bekend

 

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering en SGR-coronaheffing

Verzekeringen van Unigarant

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 26,26 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 20,35 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

Reisprogramma

1e DagTwente – Mulhouse

Vanaf Twente rijden we via een snelle route zuidwaarts. We dineren en overnachten in een uitstekend 4-sterren hotel in het centrum van het Franse stadje Mulhouse. Een bezoek aan het historische centrum met prachtige gebouwen zoals het stadhuis, de kerk van Saint-Étienne met zijn gebrandschilderde ramen is aan te bevelen. Achter de kleurrijke gevels rondom het Place de la Réunion gaan fraaie boetiekjes en restaurantjes schuil.

2e DagMulhouse - Milaan - Genua

Na het ontbijtbuffet rijden we via Zwitserland naar het chique Milaan. Deze, tweede stad van Italië is vooral bekend als winkel-, mode- en voetbalstad. Een ervaren gids neemt u mee door het historische hart met onder andere de beroemde Dom en het prachtige Galleria Vittorio Emanuele II. Aansluitend rijden we naar Genua waar we dineren en vervolgens inschepen voor de overtocht naar Sicilië (23.00 uur afvaart).

3e DagFerry Genua-Palermo - Cefalù

‘s Avond rond 19.00 uur meren we aan in Palermo, de Siciliaanse hoofdstad. Vervolgens rijden we naar de mooie middeleeuwse kuststad Cefalù waar we dineren en overnachten in een uitstekend 5-sterren hotel gelegen aan de strandpromenade.

4e DagPaleromo - Monreale

Met een Nederlandse gids maken we een tocht van circa 5 uur waarbij we Palermo & Monreale verkennen. De Siciliaanse hoofdstad Palermo heeft oorlogsschade opgelopen maar u vindt er nog steeds statige barokke gebouwen en veel Arabische invloeden in sfeervolle straatjes en steegjes. In de rustgevende bergen, even buiten de stad ligt Monreale, een schitterend kloostercomplex. We bezoeken de kathedraal met haar indrukwekkende interieur waar verschillende bouwstijlen elkaar ontmoeten en de wanden zijn bekleed met gouden mozaïeken (voor bezoek aan de kruisweg geldt een toeslag).

5e DagCefalù

Na een uitgebreid ontbijtbuffet neemt een gids u mee door het middeleeuwse centrum van Cefalù met z’n smalle pittoreske straatjes, fraaie ornamenten en vele kerken. Aansluitend kunt u de dag vrij besteden. Geniet van uw uitstekende hotel met zeezicht restaurant, privéstrand en uitgebreid welnesscentrum.

6e DagCefalù – Aci Trezza

We nemen afscheid van Cefalù en rijden via een mooie route naar de oostzijde van het eiland. Hier vinden we in het hart van het kleurrijke en levendige vissersdorpje Aci Trezza ons luxe hotel. Voor de kust van dit dorp rijst een merkwaardige eilandengroep van spitse lavabrokken uit het kristalheldere water; deze zijn hier volgens een Griekse legende door Polyphenums in zee gegooid.

7e Dag Etna

Vandaag staat een dagtocht naar de Etna en Toarmina op het programma. Onder leiding van een gids maken we een wandeling naar de Silvestri-kraters en zien we de lavastromen van 1983, 2001 en de recente stromen uit 2021. Het dorpje Toarmina met de Etna op de achtergrond wordt wel de parel van de Ionische kust genoemd. Deze historische pleisterplaats van aristocraten en vorsten is het bekendste toeristenoord op Sicilië. Het klassieke Grieks-Romeinse theater dat een adembenemend uitzicht op de Etna en op de zee biedt is het beroemdste bouwwerk.

8e DagSyracuse - Noto

Na het ontbijt vertrekken we voor een dagtocht naar Syracuse en Noto. Syracuse was ooit de machtigste stad van het Middellandse Zeegebied. Er is nog veel zichtbaar van de rijke geschiedenis van prehistorie tot baroktijd. We bezoeken het archeologische terrein met onder andere het oude Griekse en Romeinse theater en het “Oor van Dionysius”. Noto is in 1693 door een aardbeving volledig verwoest en vervolgens door de beste Siciliaanse bouwmeesters opnieuw opgebouwd tot ware barokstad. Sinds Noto tot het UNESCO werelderfgoed behoort wordt er hard gewerkt om het in oude luister te herstellen.

9e DagAci Trezza - Catania - Palermo

We nemen afscheid van Aci Trezza en rijden naar Catania. Deze tweede stad van Sicillië werd evenals Noto in 1693 verwoest en staat eveneens op de werelderfgoedlijst. De Piazza Duomo is het kloppende hart van de stad met vele barokgebouwen waaronder de kathedraal en het stadhuis. Midden op het plein staat het symbool van de stad: de Fontana dell’Elefante (de fontein van de olifant). Na een pauze in dit prachtige plaatsje rijden we naar Palermo waar we zullen dineren en inschepen op de ferry naar Genua (afvaart 23.00 uur).

10e DagFerry Palermo-Genua

Na een nacht en een dag op zee komen we rond 19.00 uur aan in de haven Genua. Vervolgens rijden we naar ons 4-sterren hotel in de omgeving van Genua.

11e DagGenua - Luzern - Mulhouse

We verlaten de regio Genua en rijden naar het Zwitserse Luzern waar we in de loop van de middag aankomen. Dit toeristische en economische centrum ligt aan de prachtige Vierwaldstättersee. U bezoekt hier het historische centrum met z’n talrijke bezienswaardigheden zoals de Kapellbrücke, de oudste overdekte brug van Europa. Aansluitend rijden we naar ons overnachtingshotel in het centrum van het aangename stadje Mulhouse.

12e DagMulhouse - Twente

Met enkele tussenstops keren we terug naar Nederland. Eenmaal in de Twentse regio kunt u genieten van een heerlijk afscheidsdiner.

Uw hotels

Voor de tussenovernachting op de heen- en terugreis hebben we kamers in het 4-sterren hotel Bristol in het Fransje stadje Mulhouse gereserveerd.
Beoordeling Booking.com: Heerlijk 8,7
Internet: www.hotelbristol.com/de

U overnacht en ontbijt twee keer in een binnencabine op de veerboot Genua – Palermo v. v. van rederij GNV, Grandi Navi Veloci.
Internet: www.gnv.it/de/gnv-routen/genuapalermo

Op Sicilië verblijft u 3 nachten in super-de-luxe 5-sterren Hotel Cefalù Sea Palace in Cefalù.
Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,3 
Internet: www.cefaluseapalace.it

Op Sicilië verblijft u daarnaast 3 nachten in een uitstekend 4* Hotel Malavoglia in het levendige visserplaatsje Aci Trezza.
Beoordeling Booking.com: Heerlijk 8,9
Internet: www.hotelmalavoglia.it

Route

Foto en Video
Boek deze reis