Sloveense Rivièra

0
10 daagse reis
10 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

3347
10 dagen
Reisdatum: za.24/09/22
Hoogtepunten
 • Indrukwekkende natuurtochten en pauzes op schitterende locaties zoals het Meer van Bled, de prachtige Limfjord in Kroatië en schilderachtige plaatsen als Piran, Porec, Rovinj en Ljubljana
 • Bezoek aan de prachtige druipsteengrotten van Postojna
 • Rondleiding en dressuurdemonstratie op de stoeterij van Lipica, bekend van de Lippizaner paarden voor de Spaanse Rijschool in Wenen
 • Mooie boottocht langs de Adriatische kust met aan boord een lunch van gegrilde vis en wijn
 • Gezellige wijnproeverij in Koper
 • Bezoek aan het bijzondere kasteel Predjami Grad (gedeeltelijk in een bergwand gebouwd)

Ten zuiden van de oostelijke Alpen ligt een klein maar zeer afwisselend land. Vroeger was het de noordelijkste deelrepubliek van voormalig Joegoslavië. Tegenwoordig, sinds de onafhankelijkheid in 1991 is dit prachtige land een zich snel ontwikkelend en welvarend Midden-Europees land. We hebben het over Slovenië, een land dat veel meer te bieden heeft dan men ooit had kunnen vermoeden. Tijdens deze reis nemen wij u mee naar Portoroz. Deze bekende en geliefde plaats, gelegen aan de Adriatische kust, die vertaald in het Nederlands “Rozenhaven” heet is bekend om z’n milde mediterrane klimaat en z’n sfeervolle, aangename en gezellige karakter. Deze prachtige reis biedt u de mogelijkheid te genieten van al het mooie dat Slovenië en de Adriatische kust te bieden hebben.

Data & prijzen

Vertrekdatum Sloveense Rivièra

 • zaterdag 24 september 2022

Uiterste annuleringsdatum

 • De reis met vertrek op 24 september 2022 kunt u kosteloos annuleren tot 27 juli 2022.

Na de uiterste annuleringsdatum blijft kosteloos annuleren mogelijk wanneer een land het reisadvies rood of oranje heeft. Eventueel kunnen we in overleg kijken naar een omboeking.

De reissom is inclusief

 • Overnachting op de heen- en terugreis in Zuid-Duitsland in een uitstekend 4-sterren hotel incl. ontbijtbuffet en een 3-gangendiner
 • 7 Overnachtingen in het uitstekende 4-sterren Boutique Hotel in Portoroz incl. uitgebreid ontbijtbuffet en diner
 • Middagtocht naar Piran en Koper met rondleiding in een wijnkelder incl. proeverij van 5 wijnen, kaas/ham
 • Entree en rondleiding in de Druipsteengrotten van Postojna
 • Excursie bij de Stoeterij in Lipica met een dressuurdemonstratie geënt op de Spaanse Rijschool
 • Dagtocht Kroatië onder leiding van een Nederlandstalige gids met bezoek aan Porec en Rovinj
 • Stadswandeling met een Nederlandstalige gids door de Sloveense hoofdstad Ljubljana
 • Entree en (audio)rondleiding door het kasteel Predjami Grad
 • Dagtocht per boot langs de kust met een maaltijd van gegrilde vis en wijn aan boord
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Vertrekdatum 24-09-2022
 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 1165,- p.p.
Toeslag 1-persoonskamer€   257,- p.p.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 23,87 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 18,50 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

Reisprogramma

1e DagTwente – Zuid-Duitsland

Vanaf de laatste opstapplaats rijden we, met enkele tussenstops, zo snel mogelijk naar Zuid-Duitsland. Hier dineert en overnacht u in een sfeervol hotel.

2e DagZuid-Duitsland – Meer van Bled – Portoroz

Na gebruik van een goed verzorgd ontbijtbuffet vervolgen we onze reis richting Slovenië. Via de mooie omgeving van Beieren bereiken we de Oostenrijkse grens waarna we richting Villach reizen. Op onze weg net over de Sloveense grens ligt het stadje Bled dat wereldberoemd is door het prachtige “Meer van Bled” ook wel de “Parel van de Julische Alpen” genoemd. In deze schitterende omgeving wordt een pauze ingelast. Aansluitend rijden we naar onze vakantiebestemming Portoroz. Na de kamerindeling kunt u genieten van een uitstekend verzorgd diner. De ligging van het hotel is ideaal, namelijk aan de rand van het gezellige centrum van Portoroz, de sfeervolle boulevard Obala.

3e DagMiddagtocht Piran en wijnproeverij Koper

Na gebruik van het uitstekend verzorgde ontbijtbuffet heeft u de gelegenheid uw vakantiebestemming Portoroz op uw gemak te verkennen. Portoroz is zondermeer het levendigste plaatsje aan de Sloveense kust. Overal zijn terrasjes, barretjes en restaurants te vinden en op pleinen en in straten klinkt gezellige muziek. Vanmiddag bezoeken we het op steenworp afstand gelegen historische stadje Piran. Het ligt op een klein schiereilandje waar Venetiaans gotische huizen en gebouwen dicht bij elkaar staan. Daartussen liggen de smalle straatjes en steegjes en de wandelpromenade met z’n cafés en restaurants. Vanaf de oude stadsmuren heeft u een adembenemend uitzicht over de oude stad en de zee. In Piran kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen. Aansluitend vertrekken we naar Koper, dé havenstad van Slovenië. In Koper brengen we een bezoek aan een wijnkelder waar u wordt verwacht voor een interessante rondleiding met aansluitend een proeverij van vijf soorten wijn, kaas en ham. Aan het einde van de middag keren we terug naar Portoroz waar u ook vanavond kunt genieten van een uitgebreid diner.

4e DagDruipsteengrotten Postojna en stoeterij Lipica

Vandaag staat een bezoek aan twee indrukwekkende bezienswaardigheden op het programma. Na gebruik van het ontbijtbuffet vertrekken we richting Postojna. Deze naam is verbonden met de wereldberoemde druipsteengrotten. Een bezoek aan deze grotten is zondermeer de moeite waard. Het grottenstelsel is met zijn lengte van circa 23 kilometer niet alleen één van de langste, het is ook één van de mooiste ter wereld. De rondleiding duurt circa 1,5 uur en vindt plaats in een omgeving waar de temperatuur weliswaar constant is, maar ook erg laag, 8°C. Het meenemen van een warme jas of trui verdient daarom aanbeveling. Na deze fantastische ervaring heeft u ter plaatse de gelegenheid om te lunchen. Aansluitend rijden we naar Lipica. Ook hier vinden we een bezienswaardigheid van formaat, de stoeterij van Lipica. Dit kleine plaatsje, vlakbij de Italiaanse grens is omgeven door uitgestrekte weiden met grote kudden Lippizaner paarden. De stoeterij werd gesticht in 1580 door de Oostenrijkse aartshertog Karl teneinde een goed paardenras te fokken voor de Spaanse rijschool in Wenen. Uiteindelijk leidde dit tot het ontstaan van het Lippizaner paardenras met z’n kenmerkende witte schimmels dat nu al eeuwen een begrip vormt in de hippische wereld. Na aankomst volgt een interessante rondleiding onder leiding van een deskundige gids met aansluitend een dressuurdemonstratie geënt op de Spaanse Rijschool. Aan het einde van de middag keren we terug naar Portoroz.

5e DagKroatië; Porec, Limfjord en Rovinj

Het schiereiland Istrië, het meest westelijk gelegen district van Kroatië werd vroeger druk bezocht vanwege haar mooie kust, aantrekkelijke steden en haar milde klimaat. In de jaren ‘90 van de vorige eeuw kwam de klad erin. Joegoslavië viel uiteen en hoewel er in Istrië nooit sprake is geweest van enig oorlogsgeweld stortte het toerisme volledig in. Gelukkig is Istrië nog steeds meer dan de moeite waard en om deze reden bezoeken wij vandaag dit schiereiland. We rijden via de schitterende kustweg zuidwaarts naar het levendige havenstadje Porec, een in toeristisch en historisch opzicht belangrijke plaats. Hier in Porec wordt een pauze ingelast. U kunt naar hartenlust rondwandelen in het oude stadscentrum bij de jachthaven en de boulevard dat zeer veel bezienswaardigheden uit de tijd van de Romeinen en de middeleeuwen kent. Daarnaast biedt Porec vooral gezelligheid. Porec heeft namelijk vele restaurants en uitgaansgelegenheden. Na vertrek vanuit Porec rijden we verder in de richting van de Limfjord vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. Uiteraard houden we hier een korte fotostop. Aansluitend gaan we naar de bijzondere stad Rovinj. Hier bent u enige tijd vrij om deze prachtige middeleeuwse stad op eigen gelegenheid te bewonderen. Vervolgens voert de rit ons via de Jadranske Magistrale, door de binnenlanden en over de bergen naar het bijzondere vestingstadje Motovun. Te midden van de wijnranken wordt er een fotostop gemaakt zodat u dit historische Istrische vestingstadje, dat prachtig gelegen is op de top van een berg, kunt vastleggen. Hierna rijden we over de schitterende panoramaweg naar Buj en vervolgens over de Sloveense grens terug naar Portoroz. N.B.: voor deze dagtocht is een geldig paspoort of identiteitskaart noodzakelijk.

6e DagVrije dag in Portoroz

Vandaag zijn we de gehele dag in Portoroz. U kunt zelf de dag indelen en op uw gemak dit geliefde plaatsje verkennen. Het milde en mediterrane klimaat trok vroeger de aandacht van de Oostenrijks-Hongaarse aristocratie die hier naar toe kwam om te kuren. Tot op de dag van vandaag is Portoroz een geliefd kuuroord dat naast de vele kuurhotels tal van andere voorzieningen heeft om het de bezoeker naar de zin te maken. Langs de strandboulevard Obala zijn talloze restaurants, winkeltjes, barretjes en cafés te vinden. Het gezellige en levendige karakter van Portoroz zorgt ervoor dat u zich hier uitstekend zult vermaken.

7e DagLjubljana en kasteel Predjami Grad

Vandaag bezoeken we de Sloveense hoofdstad. We vertrekken na het ontbijtbuffet naar het circa 120 kilometer verderop gelegen Ljubljana. Hier neemt onze gids u mee voor een boeiende wandeling door het centrum. Deze eeuwenoude stad is prachtig gelegen aan de rivier de Ljubljanica. Ljubljana heeft sinds het uiteenvallen van Joegoslavië een onvoorstelbare metamorfose doorgemaakt. De stad is elegant, zelfbewust, zelfs ietwat uitdagend geworden terwijl ze met haar oude burchtheuvel, prachtige middeleeuwse bebouwing, pittoreske straatjes en pleinen een bezoek meer dan de moeite waard maakt. Talrijke renovaties, restauraties, overheids- en privé-investeringen hebben van Ljubljana het stralende middelpunt van een onafhankelijk Slovenië gemaakt. De bekendste bouwwerken zijn de drie bruggen en het kasteel “Ljubljanski Grad”. Na het middaguur rijden we via een schitterende route, door kleine dorpjes en over smalle weggetjes, naar het indrukwekkende kasteel Predjami Grad dat zich grotendeels in een bergwand bevindt. Het oudste deel, dat aan het buitenaanzicht onttrokken is, stamt uit de 12e eeuw, maar de façade stamt uit de renaissance. Na aankomst treffen we onze gids voor een rondleiding door het kasteel. Aan het einde van de middag keren we terug naar Portoroz.

8e DagRondvaart Adriatische Zee met lunch aan boord

De zee en de Adriatische kust waaraan onze vakantieplaats ligt nodigen ons vandaag uit voor een kennismaking met Slovenië vanaf het water. Na gebruik van het ontbijtbuffet begeven we ons naar de grote aanlegsteiger van Portoroz. Hier vertrekt het schip dat ons meeneemt op een boeiende tocht door de Adriatische kustwateren. De boottocht gaat door de “Bocht van Piran” in noordelijke richting langs Piran en Izola. Onderweg wordt een pauze ingelast op een sfeervolle locatie. Bovendien kunt u aan boord van het schip genieten van een heerlijke maaltijd met gegrilde vis en wijn. Halverwege de middag legt het schip aan in Portoroz en keren we terug naar ons hotel.

9e DagPortoroz – Zuid-Duitsland

Na het ontbijt verlaten we onze vakantiebestemming en rijden we over een prachtig deel van de snelweg met uitzicht op de Italiaanse bergen, noordwaarts. Tegen de avond bereiken we ons hotel in Zuid-Duitsland.

10e dagZuid-Duitsland - Twente

Vandaag keren we na het ontbijtbuffet via de snelste route terug naar Nederland. Natuurlijk worden de nodige pauzes ingelast. Eenmaal terug in Twente wacht u een uitstekend verzorgd 3-gangendiner.

Uw hotel

U verblijft in het uitstekende 4-sterren Boutique Hotel in Portoroz. Uw hotel ligt op loopafstand van de jachthaven en het strand. De in 2019 gerenoveerde kamers zijn voorzien van douche, toilet, airconditioning, föhn, tv, telefoon, balkon, minibar en gratis WiFi. Verder beschikt het hotel over een binnen- en buitenzwembad, een restaurant en gezellige bar. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds van een uitgebreid diner.

Beoordeling Booking.com: Heerlijk 8,9
Internet: www.hotel-portorose.si/de/

Route

Foto en Video
Boek deze reis