Soldaat van Oranje

(3 Beoordelingen)
Boek Soldaat van Oranje
Boek Soldaat van Oranje

Met ter Beek Reizen op stap?

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1680
1 dag
Reisdatum: za.28/09/19, zo.27/10/19, za.23/11/19, zo.15/12/19
Details van deze reis

De voorstelling die geschiedenis schrijft!
Soldaat van Oranje – De Musical ging in het najaar van 2010 in première in het grootste theaterdecor ooit gebouwd. Maar liefst twee miljoen bezoekers kwamen al naar Soldaat van Oranje – De Musical.

Een aangrijpend verhaal, een fantastische crew en een werkelijk indrukwekkend theater in de oude hangar van vliegveld Valkenburg. Zelfs de landingsbaan van het vliegveld wordt onderdeel van het decor.

Soldaat van Oranje ter Beek Reizen

Vertrekdatum Soldaat van Oranje

 • Zaterdag 28 september 2019 (matineevoorstelling) - op aanvraag
 • Zondag 27 oktober 2019 (matineevoorstelling)
 • Zaterdag 23 november 2019 (matineevoorstelling)
 • Zondag 15 december 2019 (matineevoorstelling)
 • Matineevoorstelling: aanvang 14.00 tot 17.15 uur
 • Voorstellingsduur: 3 uur en 25 minuten inclusief een halfuur pauze

Reissom

Zitplaats op rang 1 inclusief vervoer per luxe touringcar€ 119,- p.p.
Zitplaats op rang 2 inclusief vervoer per luxe touringcar€ 109,- p.p.
 • LET OP: wij berekenen géén reserveringskosten!

Opstapplaatsen

 • Tubbergen, ter Beek Reizen
 • Oldenzaal, NS Station
 • Enschede, Raiffeisenstraat (t.h.v. pinautomaat Rabobank)
 • Hengelo, hotel van der Valk
 • Almelo, NS Station t.o. Javatoren, zijde P-garage
 • Holten, AC Restaurant
 • Deventer, carpoolplaats Deventerweg langs de snelweg A1

Annuleringsvoorwaarden

In geval van annulering gelden voor deze reis afwijkende bepalingen! Wanneer u op welk moment dan ook deze reis annuleert, dan zijn wij genoodzaakt de kosten van het entreebewijs en de reserveringskosten aan u door te berekenen. Eventueel kunt u hiervoor een annuleringsverzekering afsluiten.

 • 2e rang: € 7,65 p.p. + € 4,25 poliskosten per boeking
 • 1e rang: € 8,33 p.p. + € 4,25 poliskosten per boeking.
Reisprogramma

Heenreis

Na vertrek vanaf de opstapplaats rijden we via een snelle route naar de TheaterHangaar in Katwijk.

Het verhaal

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van onze grootste verzetsstrijders: Erik Hazelhoff Roelfzema.

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, heeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen staan op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Soldaat van Oranje – De Musical ging op 30 oktober 2010 in première in een voor deze voorstelling gecreëerd theater. Het publiek beleeft de voorstelling, met inmiddels meer dan 2,9 miljoen bezoekers, in een 360 graden draaiende theaterzaal en wordt zo het waarachtige verhaal ingetrokken. Sinds 31 december 2013 is Soldaat van Oranje – De Musical de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis en op 27 november 2015 heeft de productie ook het laatste te verbreken theaterrecord op haar naam gezet, de meeste bezoekers ooit!

We parkeren de touringcar op slechts enkele meters lopen van de Theater Hangaar op vliegveld Valkenburg. Kijk voor meer informatie op de website van Soldaat van Oranje – de musical.

“…Grensverleggend muziektheater. …het genre musical verrijkt met een vorm van totaaltheater die ongekend is.” – recensie De Volkskrant –

“Een verbluffende productie.” – recensie NRC –

“Een terechte hit. Ambitie, durf en originaliteit worden in het theater gelukkig soms beloond. Het publiek op een ronddraaiende tribune smult. Overrompelende decors. Verbluffend totaaltheater.” – recensie Elsevier –

Terugreis

Direct na afloop van de musical rijden we terug naar de opstapplaatsen in de regio Twente.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis
3 Beoordelingen
Sorteer op:WaarderingDate

Wegman

Gezin Reiziger

we waren zondag 17-9-2017 bij soldaat van oranje. het was in een woord geweldig we hebben genoten.
alleen jammer dat je in de hangar nog geen belegt broodje kon kopen.
volgende keer nemen we wel wat mee van huis. we zaten wel 7 uur n de bus heen en terug. verder waren wij tevreden. gr. fam.Wegman

17 september 2019

Jenny Borneman

Gezin Reiziger

Afgelopen zondag zijn mijn zus en ik met uw organisatie naar Soldaat van Oranje geweest.We hebben een prachtige dag gehad.Een indrukwekkende musical.Schitterend. Hele mooie zitplaatsen op de eerste rang en een geweldige chauffeur.Hij was zeker de kers op het toetje.Zijn rijstijl en rijkunst en de informatie,overal allerlei zaken,die hij gaf ,was heel bijzonder en met hart voor de zaak.U kunt trots op hem zijn.
Wat hebben wij genoten!

26 oktober 2016

Mevrouw A. H-G.

Gezin Reiziger

Zaterdag jl waren we met een bus van uw organisatie naar de Soldaat van Oranje.

De voorstelling was prachtig, maar de chauffeur van uw bus was geweldig. Hij reed heel veilig en goed en gaf ons prima informatie onderweg en zorgde ervoor dat we nog even iets te eten konden kopen. Een zeer bekwaam reisbegeleider.

Al met al een heel fijne dag, waarvoor dank!

12 februari 2015