Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Sprookjesachtig verlicht Essen

0
Boek de dagtocht
Boek de dagtocht

Sprookjesachtig verlicht Essen

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

2123
1 dag
Reisdatum: wo.13/12 & ma.18/12
Details van deze reis

Het donkere jaargetijde wordt in de Essener City door duizenden lampen begeleid.  De Essener lichtweken behoren sinds 1950 tot de mooiste tradities van de stad. Elk jaar is er een ander motto, dat met ontelbare themafoto’s en lichtpanelen in al zijn facetten wordt uitgelicht. Van het Grugapark via sprookjes uit Duizend-en-één-nacht tot aan de kleurrijke stripfiguren van Disney waren de motto’s in het verleden.

De gezellige kerstmarkt in Essen behoort tot de grootste kerstmarkten van Duitsland. U treft dan ook honderden kraampjes aan die op deze typisch Duitse Weinachtsmarkt veel originele kerstartikelen en cadeautjes verkopen. De ongeveer 250 kraampjes tellende markt mag zich met recht een van de grootste en populairste kerstmarkten van Duitsland noemen. 

Vertrekdata Sprookjesachtig verlicht Essen

 • woensdag 13 december 2023
 • maandag 18 december 2023

Reissom

Kerstmarkt Essen (verblijf van 12.00 tot 19.00 uur)€ 28,50 p.p.

Opstapplaatsen

 • Tubbergen, ter Beek Reizen
 • Almelo, NS Station t.o. Javatoren, zijde P-garage
 • Hengelo, hotel van der Valk
 • Oldenzaal, NS Station
 • Enschede, Station Kennispark (voormalig Drienerlo)
Reisprogramma

Heenreis

Vanaf de laatste opstapplaats rijden we rechtstreeks naar Essen.

De Kerstmarkt

De ongeveer 250 kraampjes tellende markt mag zich met recht een van de grootste en populairste kerstmarkten van Duitsland noemen. Het donkere jaargetijde wordt in de Essener City door duizenden lampen begeleid.  De Essener lichtweken behoren sinds 1950 tot de mooiste tradities van de stad. Elk jaar is er een ander motto, dat met ontelbare themafoto’s en lichtpanelen in al zijn facetten wordt uitgelicht. Van het Grugapark via sprookjes uit Duizend-en-één-nacht tot aan de kleurrijke stripfiguren van Disney waren de motto’s in het verleden.
De kerstmarkt wordt op op diverse pleinen gehouden, waarbij de markt op de Kennedyplatz wellicht de meest sfeervolle is. Het plein telt wel 500 lichtkettingen van 20 meter lang, waardoor u een echt kerstgevoel krijgt. Door de vele lichtjes is de markt vooral ’s avonds een ware belevenis. Kinderen zullen veel plezier beleven aan de meer dan 100 jaar oude draaimolen die op de Kennedyplatz zijn rondjes draait.

Rondom de Marktkirche wordt de romantische Middeleeuwse kerstmarkt gehouden. Hier wordt de markt verlicht met open vuur en kaarsen. U kunt er genieten van Flammkuchen en koopt er ondermeer heerlijk geurende zelfgemaakte zeep.

De internationale kerstmarkt van Essen is de perfecte plek om een origineel kerstcadeau te vinden. U vindt er geschenken uit alle delen van de wereld, waaronder sculpturen uit Afrika, Griekse verlichte huisjes, vrolijke figuurtjes uit Cuba of kunsthandwerken uit Rusland. Er is dus voor ieder wat wils en dat maakt Essen de ideale plek om te kerstshoppen.
Naast eten en drinken valt er nog veel meer te beleven. Zo kunt u in het Adveniat-kaarsenmakerhuisje zelf een kaars maken. U betaalt alleen de kosten van het materiaal. Leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Kijk voor meer informatie op de website.

Terugreis

Na een verblijf van 7 uur rijden we weer terug richting Twente.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

Kerstmarkt Essen

Vult u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen binnen twee werkdagen contact met u op om de reis te bevestigen.

 • Totaal aantal deelnemers inclusief de hoofdboeker.
 • Denk aan eventuele bijzonderheden, diëten enzovoort.
 • VoorlettersAchternaam
 • Vast nummerMobiel nummer
 • Vul hier de voorletter(s), achternaam en andere bijzonderheden van de extra deelnemers in.