Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Volendam en Marken

0
Dagtocht
Dagtocht

Volendam en Marken

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

2922
1 dag
Reisdatum: do.28/9

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen dagtocht naar Volendam en Marken aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Details van deze reis

Het authentieke en wereldberoemde, van oorsprong vissersdorpje, Volendam werd gesticht in de veertiende eeuw en werd een geliefde plek voor vissers en boeren om zich te vestigen. Vandaag de dag zijn de dijk en aangrenzende haven van Volendam nog altijd toeristische trekpleisters om te bezoeken. Enerzijds vindt u de vissersboten die een groot deel van de inkomsten uitmaken, anderzijds vindt u de traditionele houten gebouwen en huizen. Tijdens deze dagtocht bezoeken we naast Volendam ook Marken. In de dertiende eeuw werd Marken tijdens een storm van het vasteland gescheiden. Er volgde een periode van eeuwenlange isolatie voor de inwoners, die leefden van de visserij. Marken werd pas in 1957 door een dijk met het vasteland verbonden, en is sindsdien een schiereiland. Maar het dorp heeft zijn authentieke karakter behouden en de bewoners houden hun tradities in ere.

Vertrekdatum dagtocht Volendam en Marken

 • donderdag 28 september 2023

Reissom

Volendam en Marken
Volledig verzorgde dagtocht inclusief:

 • zeer uitgebreid ontbijtbuffet bij Van der Valk
 • 1 uur durende stadswandeling door Volendam onder leiding van een deskundige gids
 • bootovertocht Volendam-Marken
 • vrije pauze op Volendam en Marken
 • uitstekend verzorgd 3-gangendiner
€ 95,- p.p.

Opstapplaatsen

Reisprogramma

Heenreis

Na vertrek vanaf de opstapplaats rijden we via een snelle route richting het westen. Onderweg kunt u bij een sfeervol Van der Valk restaurant genieten van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet.

Programma

We verlaten het restaurant en rijden richting Volendam. Direct na de aankomst in het bekende vissersplaatsje Volendam treffen we onze gidsen die ons meenemen voor een interessante ontmoeting met dit tot de verbeelding sprekende vissersdorpje. Het authentieke en wereldberoemde Volendam werd gesticht in de veertiende eeuw en werd een geliefde plek voor vissers en boeren om zich te vestigen. Vandaag de dag zijn de dijk en aangrenzende haven van Volendam nog altijd toeristische trekpleisters om te bezoeken. Enerzijds vindt u de vissersboten die een groot deel van de inkomsten uitmaken, anderzijds vindt u de traditionele houten gebouwen en huizen. Volendam is natuurlijk ook bekend van de specifieke Palingsound. De oorsprong, de muzikale families, de specifieke palingsound, de bands, zangers en zangeressen die dit opmerkelijke dorp aan het IJsselmeer internationale allure verschaften komen tijdens de wandeling aan de orde. Aansluitend kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen.

Op een vooraf vastgesteld tijdstip gaan we aan boord van de boot waarmee we via een prachtig natuurgebied naar Marken varen. In de dertiende eeuw werd Marken tijdens een storm van het vasteland gescheiden. Er volgde een periode van eeuwenlange isolatie voor de inwoners, die leefden van de visserij. Marken werd pas in 1957 door een dijk met het vasteland verbonden, en is sindsdien een schiereiland. Maar het dorp heeft zijn authentieke karakter behouden en de bewoners houden hun tradities in ere.

Terugreis

Tegen het einde van de middag laten we Marken achter ons en keren we terug richting Twente. Bij een sfeervol restaurant in de omgeving van Holten wordt u verwacht voor het gebruik van een uitstekend verzorgd diner.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

Volendam en Marken

Vult u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen binnen twee werkdagen contact met u op om de reis te bevestigen.

 • Totaal aantal deelnemers inclusief de hoofdboeker.
 • Denk aan eventuele bijzonderheden, diëten enzovoort.
 • VoorlettersAchternaam
 • Vast nummerMobiel nummer
 • Dhr./Mevr.AchternaamOpstapplaats 
  Vul hier de overige deelnemers in. Door te klikken op " + " aan het einde van de regel voegt u extra deelnemers toe.