Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Windmolens & Paling

0
Dagtocht
Dagtocht

Windmolens & Paling

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

180
1 Dag

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen dagtocht Windmolens & Paling aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Details van deze reis

Beleef de kracht van windturbines en de smaak van paling tijdens deze verzorgde dagtocht Windmolens & Paling. 11 BEAUFORT is dé plek om op interactieve wijze meer te weten te komen over windturbines en duurzame energie in het algemeen. Kom te weten hoe een windturbine werkt, wat het nut ervan is en hoeveel geluid een windturbine maakt. Maar ook het belang van groene, duurzame energie en nog veel meer interessante wetenswaardigheden. In de namiddag bezoeken we Harderwijk. In deze bruisende Hanzestad brengen we een bezoek aan de palingrokerij, de enige overgebleven in Harderwijk. De paling wordt nog boven een knisperend houtvuur gerookt. Paling roken op ambachtelijke wijze, met bijbehorend vakmanschap, de liefde voor het product en uiteraard de juiste soort zachte paling. U beleeft het allemaal en uiteraard wordt er ook geproefd.

Vertrekdatum Windmolens & Paling

  • ...

Reissom

Windmolens & Paling
Verzorgde dagtocht inclusief:

• koffie met appelgebak
• rondrit Noordoostpolder onder leiding van een deskundige gids
• boerenlunch
• bezoek windmolen infocentrum 11BEAUFORT
• excursie palingrokerij Harderwijk
• broodje paling en een consumptie
• vrije pauze in Harderwijk

 

Opstapplaatsen

  • Tubbergen, ter Beek Reizen
  • Almelo, NS Station t.o. Javatoren, zijde P-garage
  • Hengelo, hotel van der Valk
  • Oldenzaal, NS Station
  • Enschede, Station Kennispark (voormalig Drienerlo)
Reisprogramma

Heenreis

Na vertrek vanaf de opstapplaats rijden we via een snelle route richting de Noordoostpolder. Verwachtte aankomsttijd is 11.00 uur.

11BEAUFORT & Palingrokerij

De geur van verse koffie en huisgemaakte appeltaart zorgen voor een warm ontvangst op de boerderij van de familie Renne. U wordt ontvangen in het sfeervol ingerichte horecagedeelte.

Vervolgens maken we een rondleiding per touringcar langs het grootste energiepark van Nederland. Comfortabel zittend in onze touringcar reist u met de gids langs de windturbines. Laat u verwonderen over de adembenemende hoogtes en capaciteit van deze turbines. Mooie verhalen en leuke anekdotes over de bouw van het windpark zullen met u gedeeld worden en zullen u verrassen. De imposante hoogte van de molens beleeft u pas echt wanneer u op de dijk staat, op maar 100 meter afstand van de turbines. Aan de ene kant ziet u het nieuwe land, met op de voorgrond de windturbines. Aan de andere kant ziet u het water van het IJsselmeer. Ook terwijl u in de touringcar zit, zijn de windturbines zeer imposant om te zien.

Het uitgebreide lunchbuffet, weer op de boerderij van Renne, staat geheel in het teken van eerlijke streekproducten die vervaardigd zijn van grondstoffen waarbij het dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. Soep vooraf en een hartige snack horen bij het lunchbuffet. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om rustig rond te kijken in wind experience centrum 11BEAUFORT en de boerderijwinkel Renne Streekproducten, waar u verschillende souvenirs en leuke geschenken vindt.

In de namiddag brengen we een bezoek aan de Hanzestad Harderwijk. Dagvers gerookte paling, Jazeker het is nog verkrijgbaar in Harderwijk! Dries van den Berg & Zoon is de enige nog overgebleven palingrokerij van de stad. Hier rookt men de paling nog boven een knisperend houtvuur. Uit het water, in de rook, da’s vers gerookte paling en zo hoort het ook! U zult het zelf proeven na afloop van de excursie.

Tot slot kunt u tijd doorbrengen in het centrum van Harderwijk. Harderwijk is een stad om te ontdekken. De Vischpoort, de Grote Kerk, het Stadsmuseum, de Vischmarkt. Zomaar een selectie van de vele bezienswaardigheden en highlights van deze historische stad aan de rand van de Veluwe. Struin door de sfeervolle straatjes en leer de stad kennen. Laat u verrassen door de gastvrijheid, gezelligheid en veelzijdigheid.

Terugreis

In de vooravond (18.30 uur) rijden we weer terug richting Twente.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

Oeps! We konden je formulier niet vinden.