Zandsculpturen Diepenheim

0
Dagtocht
Dagtocht

Zandsculpturen Diepeheim

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

863
1 dag

Helaas bieden wij deze dagtocht momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen dagtocht aan naar de Zandsculpturen in Diepenheim. Houd onze website en /of het reisprogramma in de gaten voor eventuele nieuwe data.

Details van deze reis

Geniet van de prachtige Achterhoek en Kasteel Warmelo tijdens deze goed verzorgde dagtocht. Karakteristiek voor de streek in de Achterhoek zijn de uitgestrekte weilanden met houtwallen – het zogenaamde coulisselandschap. Natuurliefhebbers zijn het er unaniem over eens: de Achterhoek is een van de mooiste regio’s van Nederland. Tijdens deze dagtocht bezoeken we in Diepenheim Kasteel Warmelo waar u in de prachtige kasteeltuin kunt genieten van Zandsculpturen.

Vertrekdatum Zandsculpturen Diepenheim

Reissom

Zandsculpturen Diepenheim
Volledig verzorgde dagtocht inclusief:

  • heerlijke koffietafel inclusief kroket
  • bezoek aan Kasteel Warmelo waar u de zandsculpturen in de tuin kunt bekijken
  • uitstekend verzorgd 3-gangendiner
€  75,- p.p.

Opstapplaatsen

Reisprogramma

Heenreis

Na vertrek vanaf de opstapplaats rijden we via een prachtige route naar een sfeervol restaurant.

Programma

Bij dit sfeervolle restaurant wordt u verwacht voor het gebruik van een goede koffietafel inclusief een kroket. 

Aansluitend vervolgen we onze weg en rijden we naar Diepenheim waar we Kasteel Warmelo vinden. Wandelend door de prachtige historische tuin komt u langs kunstig uitgehouwen zandsculpturen met als thema “Tijd”. Laat u verrassen hoe divers de “Tijd” kan zijn. De verschillende manieren van tijd registratie kennen we allemaal, maar “De Tijd”  is ook een geliefd onderwerp in de kunst. “Tijd” is tijdloos. 28 zandsculpturen telt de bijzondere expositie in het Engelse deel van het park van het Warmelo, dat in de 18e eeuw is aangelegd. De sculpturen zijn gemaakt door tien kunstenaars uit Nederland, Ierland, Italië, Letland, Rusland en Amerika. In totaal is er zo’n 2000 kubieke meter zand in verwerkt. Het zand komt van tussen de rivieren en is op flinke diepte gewonnen. Als eerste wordt er een houten bekisting gemaakt, deze wordt gevuld met het zand. Door er water aan toe te voegen en door druk wordt dat zand ‘stapelbaar’ en is het ideaal om sculpturen van te maken. De bekistingen worden gestapeld. De kunstenaar begint bovenaan met zijn sculptuur te carven en werkt naar beneden toe. Is de kunstenaar klaar, dan spuit hij op de buitenkant van de kunstwerken een verdund laagje lijm om ze te beschermen tegen regen en wind.

Aan het eind van de middag laten we Diepenheim weer achter ons en rijden we naar ons dineradres. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd 3-gangendiner.

Terugreis

Na het gebruik van het diner vervolgen we onze weg en rijden we terug naar de opstapplaatsen.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

Zandsculpturen Diepenheim

Vult u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen binnen twee werkdagen contact met u op om de reis te bevestigen.
  • Totaal aantal deelnemers inclusief de hoofdboeker.
  • Denk aan eventuele bijzonderheden, diëten enzovoort.
  • VoorlettersAchternaam
  • Vast nummerMobiel nummer
  • Dhr./Mevr.AchternaamOpstapplaats 
    Vul hier de overige deelnemers in. Door te klikken op " + " aan het einde van de regel voegt u extra deelnemers toe.