Eilandhoppen Zeeland

0
5 daagse reis
5 daagse reis

Eilandhoppen Zeeland

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

840
5 dagen
Reisdatum: ma.20/09/21
Hoogtepunten
 • Verblijf in het centraal gelegen Grand Hotel Arion aan de boulevard van Vlissingen
 • Bezoek aan de Deltawerken
 • Zeehondensafari in de Oosterschelde
 • Gidsgeleide rondrit over FutureLand en Maasvlakte 2
 • Van Gogh excursie onder leiding van een gids in Nuenen

Water en Zeeland, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Zeeuwse wateren vormen de verbinding tussen eilanden van het eilandenrijk dat Zeeland heet. Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Dorpjes en lieflijke stadjes waar de geschiedenis in het straatbeeld tot leven komt. Ervaar hoe de Deltawerken het water weet te temmen. Een inspirerende ontdekkingsreis naar het land van overkanten. Er is altijd wel een vergezicht dat nieuwsgierig maakt en lonkt.

Data & prijzen

Vertrekdatum Eilandhoppen Zeeland

 • maandag 20 september 2021
 • De reis met vertrek op 20/09/2021 kunt u kosteloos annuleren tot 12/07/2021

Na de uiterste annuleringsdatum blijft kosteloos annuleren mogelijk wanneer een land het reisadvies rood of oranje heeft. Eventueel kunnen we in overleg kijken naar een omboeking.

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 665,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€  160,- p.p.
 Toeslag zeezicht per kamer€ 198,-

Verzekeringen

Kortlopende annuleringsverzekering (alleen deze reis)

Annuleringsverzekering€ 45,14 p.p.
Bij verblijf in een 1-persoonskamer€ 56,00 p.p.


Kortlopende reisverzekering  (alleen deze reis)

incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking€ 11,94 p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage)€  9,25 p.p.


Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten

Doorlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Kortlopende reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 11,94 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€  9,25 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

De reissom is inclusief

 • 4 Overnachtingen in het 4-sterren Grand Hotel Arion, direct aan zee in Vlissingen, inclusief ontbijtbuffet en 3-gangendiner
 • Kopje koffie met gebak op de heenreis
 • Bezoek aan Deltapark Neeltje Jans incl. rondleiding en naslagwerk
 • Zeehondensafari in de Oosterschelde
 • Bezoek aan bezoekerscentrum FutureLand in de Rotterdamse haven
 • Gidsgeleide rondrit over Maasvlakte 2
 • Van Gogh excursie in Nuenen, zijn voormalige woonplaats
 • Mooie natuurtochten over de verschillende Zeeuwse eilanden
 • Bezoek aan Gorinchem, Middelburg, Zierikzee, Veere, Rotterdam en Nuenen
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering en SGR-coronaheffing
 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente – Gorinchem - Vlissingen

We heten u van harte welkom in onze touringcar voor de reis naar Zeeland. Op de heenreis wordt u getrakteerd op een kopje koffie met gebak. In Gorinchem, dé vestingstad van Nederland, houden we een vrije pauze. Het centrum wordt omringd door vestingwallen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de rivieren. Van de vier stadspoorten is alleen de Dalempoort overgebleven. Aan het einde van de middag komen we aan in de Zeeuwse stad Vlissingen. Na aankomst in het hotel kunt u genieten van een 3-gangendiner.

2e DagVlissingen en Middelburg

Na het ontbijt bent u vrij om het centrum van Vlissingen in te wandelen. Ontdek bijvoorbeeld het Keizersbolwerk: een vestingwerk uit de 16e eeuw. Als zogenoemde ‘Waterpoort’ is het Keizersbolwerk de enige intacte stadspoort die nog rest in Vlissingen. U vindt hier het standbeeld van zeeheld Michiel de Ruyter. Na het middaguur maken we een toeristische rondrit over de eilanden Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland. Water speelt een niet weg te denken rol in het Zeeuwse landschap. Bruggen, dammen en veerboten worden afgewisseld met karakteristieke steden en dorpjes als Middelburg en Arnemuiden. De rijke geschiedenis van het monumentale Middelburg ziet u in het huidige straatbeeld terug. Tijdens een vrije pauze kunt u kennis maken met het aangename karakter van de Zeeuwse hoofdstad.

3e DagDeltapark Neeltje Jans, Zierikzee en Zeehondensafari

Om Zeeland te beschermen tegen het water zijn de Deltawerken gebouwd. De Oosterscheldekering is een onderdeel hiervan. Op een voormalig werkeiland waar de pijlers van de stormvloedkering zijn gebouwd is deltapark Neeltje Jans aangelegd. Tijdens ons bezoek wordt u rondgeleid door het binnenste van de stormvloedkering en krijgt u een boeiende film te zien over de bouw. Vervolgens rijden we naar Zierikzee: de achtste monumentenstad van ons land. De terrasjes op het Havenplein bieden uitzicht op de twee stadspoorten en de rijk versierde patriciërshuizen. Een zeehondensafari in de Oosterschelde is één van de hoogtepunten tijdens deze reis. Vanaf de boot ziet u de zeehonden die liggen te zonnen en rusten op zandbanken. Na terugkomst op het vaste land houden we een pauze in het liefelijke Veere, bekend om z’n Schotse huizen en de imposante Grote Kerk. Na terugkomst in het hotel kunt u ook vanavond weer genieten van een smaakvol 3-gangendiner.

4e DagFutureLand, Maasvlakte Rotterdam en centrum

Vandaag maken we kennis met havenstad Rotterdam. Dichter bij de modernste haven van Europa kunt u niet komen. Ervaar hoe het is als alles groot, groter of grootst is! In FutureLand maakt u kennis met de ontwikkeling van het nieuwste havengebied. Met een gids maken we aansluitend een rondrit over Maasvlakte 2. Zand, steen, beton en staal. Maar ook de modernste kranen, geautomatiseerde onbemande voertuigen en hightech ict-toepassingen. Dat zijn de ingrediënten waarmee Maasvlakte 2 uit zee werd gehaald en is ingericht. Na het middaguur begeven we ons naar het centrum van Rotterdam waar u kunt genieten van een vrije pauze. Bezoek de Markthal, maak een havenrondvaart of neem de watertaxi naar één van de vele bezienswaardigheden in Rotterdam zoals de Euromast of het SS Rotterdam.

5e DagVlissingen - Nuenen - Twente

Vandaag nemen we afscheid van Zeeland en rijden we naar Nuenen, de voormalige woonplaats van Vincent van Gogh. Het Brabantse leven inspireerde de schilder. Het gebruik van de bruine en blauwe tinten zijn kenmerkend voor zijn werk dat hij produceerde tijdens zijn verblijf in Brabant. Onder leiding van een deskundige gids neemt u deel aan de excursie ‘Van Gogh in Brabant’. De interessante gidstocht eindigt bij de Opwettense Watermolen waarvan Van Gogh ook een schilderij maakte. Nu is dit een restaurant waar je het binnenwerk van de watermolen ziet door een glaswand. Halverwege de middag verlaten we Brabant en rijden rechtstreeks terug richting Twente. Op de terugreis wordt u bij een behaaglijk restaurant verwacht voor het gebruik van een smaakvol afscheidsdiner.

Uw hotel in Vlissingen

Het 4-sterren Grand Hotel Arion ligt direct aan zee in Vlissingen. De hotelkamers beschikken over: een minibar, kluisje, WiFi, flatscreen-tv, zitje en bureau. De moderne badkamer is voorzien van ligbad of douche. ’s Ochtends wordt u in het restaurant verwacht voor het gebruik van een goed verzorgd ontbijt en ’s avonds kunt u genieten van een 3-gangendiner met keuze hoofdgerecht.

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,3
Internet: www.amadore.nl/hotel-zeeland

Route

Foto en Video
Boek deze reis