Zuid-Limburg

0
5 daagse reis
5 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1940
5 dagen
Reisdatum: ma.19/09/22
Hoogtepunten
 • Rondleiding over de Amerikaanse begraafplaats in Margraten
 • Wijnproeverij op het oudste wijndomein van Nederland
 • Dagtocht door de Duitse Eifel met o.a. een boottocht op de Rurstausee en bezoek aan Monschau
 • Bezoek aan de sprookjesachtige kasteeltuinen in Arcen
 • Stadswandeling door het Bourgondische Maastricht

Ervaar het goede bourgondische leven in de zuidelijkste regio van Nederland. Het heuvellandschap met zijn kenmerkende mergelgroeven, wijngaarden, kastelen en vakwerkhuisjes heeft zijn eigen identiteit. Dankzij de rijke geschiedenis is Zuid-Limburg een cultuurland vol verrassingen. Beleef deze verrassingen en ga mee op ontdekkingsreis in dit unieke stukje Nederland.

Data & prijzen

Vertrekdatum 5-daagse reis Zuid-Limburg

 • maandag 19 september 2022

Uiterste annuleringsdatum

 • De reis met vertrek op 19/09/2022 kunt u kosteloos annuleren tot 05/06/2022

Na de uiterste annuleringsdatum blijft kosteloos annuleren mogelijk wanneer een land het reisadvies rood of oranje heeft. Eventueel kunnen we in overleg kijken naar een omboeking.

De reissom is inclusief

 • 4 Overnachtingen in 3-sterren Grand Hotel Monopole in Valkenburg inclusief ontbijtbuffet en 3-gangendiner
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Rondleiding over de Amerikaanse begraafplaats in Margraten
 • Wijnproeverij met lekkernijen bij de Apostelhoeve op de Louwberg
 • Boottocht op de Rurstausee
 • Stadswandeling in Maastricht onder leiding van een deskundige gids
 • Entree sprookjesachtige kasteeltuinen in Arcen
 • Bezoek aan het ‘witte stadje’ Thorn, het Drielandenpunt en Monschau
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 579,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€   80,- p.p. (beperkt beschikbaar)
Toeslag alleengebruik 2-persoonskamer€ 140,- p.p.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Kortlopende annuleringsverzekering (alleen deze reis)

 Annuleringsverzekering€ 36,32 p.p.
 Bij verblijf in een 1-persoonskamer€ 40,39 p.p.


Kortlopende reisverzekering  (alleen deze reis)

incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking€ 11,94 p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage)€  9,25 p.p.


Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten
Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

Reisprogramma

1e DagTwente – De Thornsche Molen - Thorn - Valkenburg

We heten u welkom bij de opstapplaats en rijden via een mooie toeristische route door de Gelderse Achterhoek naar Thorn. Onderweg wordt u bij een uniek restaurant dat gehuisvest is in een molen, getrakteerd op een kopje koffie met gebak. ‘s Middags bezoeken we de gelijknamige plaats in Noord-Limburg. Het Limburgse Thorn staat bekend om haar markante witgeschilderde huizen en monumentale panden en wordt ook wel ‘het witte stadje’ genoemd. Vroeger was Thorn een minivorstendom met eigen rechtspraak en een eigen munt. Ervaar de charme van Thorn tijdens de vrije pauze. Aan het einde van de middag rijden we via een toeristische route naar het Zuid- Limburgse Heuvelland. Na aankomst bij het hotel in Valkenburg kunt u genieten van een smaakvol 3-gangendiner.

2e DagMargraten, Drielandenpunt, Apostelhoeve

Na een goed verzorgd ontbijtbuffet vertrekken we voor een prachtige natuurtocht door het heuvelachtige, bijna on-Nederlandse landschap van Zuid-Limburg. Net buiten Margraten vinden we een eerbiedwaardig monument. Het is de “American Cemetery”, de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland. Hier vonden ruim 8.000 militairen de eeuwige rust. De Amerikaanse begraafplaats van Margraten heeft een bewogen geschiedenis die tijdens een gidsgeleide rondleiding aan de orde komt. Na afloop rijden we verder naar het Drielandenpunt. Na een verblijf op dit hoogste punt van Nederland begeven we ons richting Maastricht. Hier eindigt de toeristische rondrit door het Zuid-Limburgse landschap en brengen we een bezoek aan de prachtig op de Louwberg gelegen Apostelhoeve, één van Nederlands grootste en oudste wijndomeinen. De Louwberg is een flinke heuvelrug die zich ten zuiden van Maastricht uitstrekt en een schitterend uitzicht over het Jekerdal biedt. Na een rondleiding over deze bijzondere wijnhoeve kunt u plaatsnemen in het gezellige proeflokaal waar u onder het genot van regionale lekkernijen verschillende wijnen kunt proeven.

3e DagDagtocht Eifel met boottocht en bezoek Monschau

Na een heerlijk ontbijtbuffet vertrekken we voor een mooie dagtocht door de Duitse Eifel. In het glooiende landschap van de Nordeifel met z’n heldere, blauwe meren en beboste oevers liggen enkele interessante steden en dorpen. In Schwammenauel stapt u aan boord voor een boottocht over de Rurstausee. Dit langgerekte kronkelige meer ligt prachtig ingebed tussen steile hoogten die grotendeels door bossen bedekt zijn. In het toeristische plaatsje Rurberg wacht de touringcar op u om u via een mooie route langs de Rur naar Monschau te brengen. Monschau is één van de meest schilderachtige Eifelstadjes uit de 13e eeuw met vele vakwerk- en patriciërshuizen en middeleeuwse monumenten. Hier kunt u de lunch gebruiken en op eigen gelegenheid rondkijken. ‘s Middags rijden we via een toeristische route door de prachtige bosrijke omgeving van de Belgische Ardennen terug naar Valkenburg.

4e DagStadswandeling Maastricht

Vandaag brengen we een bezoek aan de bourgondische Limburgse hoofdstad Maastricht. Eén van de oudste steden van Nederland. Het centrum herbergt pareltjes zoals het stadhuis, de St. Servaasbrug en -basiliek, de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, enzovoort. Pittoreske straatjes, lieflijke pleinen, de stadswallen, de Helpoort en het Jekerkwartier, ze komen allemaal aan bod tijdens de stadswandeling door Maastricht. Vervolgens kunt u de middag naar eigen inzicht indelen. Aan het einde van de middag keren we terug naar Valkenburg waar u in het hotel kunt genieten van een heerlijk 3-gangendiner.

5e DagValkenburg - kasteeltuinen Arcen - Twente

Na het ontbijt volgt de terugreis. In het pittoreske dorpje Arcen bezoeken we de sprookjesachtige kasteeltuinen. Laat uw zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de meer dan vijftien unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel. Het omgrachte kasteel heeft een grootse uitstraling die u terugvoert naar de 17e eeuw. Nadien brengen we een bezoek aan het centrum van Arcen. Halverwege de middag vervolgen we de terugreis. In de regio Twente wordt u verwacht voor het gebruik van een goed verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.

Uw centrumhotel in Valkenburg

Het 3-sterren Grand Hotel Monopole ligt in het gezellige centrum van Valkenburg. De comfortabele kamers zijn voorzien van televisie en een badkamer met een douche of bad. Het hotel beschikt over een gezellige bar, een terras en een restaurant waar u ’s ochtends kunt genieten van een heerlijk ontbijt en ’s avonds van een smaakvol 3-gangen diner.

Beoordeling Booking.com: Goed 7,9
Internet: www.grandhotelmonopole.nl

Route

Foto en Video
Boek deze reis