Winterreis Dachstein

Besneeuwde bergtoppen, frisse berglucht, krakende sneeuw onder de schoenen: het heeft iets magisch. Zeker in combinatie met een gevarieerd excursieprogramma en een verblijf in een uitstekend 4-sterren hotel. De overweldigende en natuurrijke schoonheid van het Dachsteinermassief en de Oostenrijkse gastvrijheid maken deze reis tot een echte aanrader.

Inschrijven voor deze reis

Vertrekdatum Wintersprookje in Oostenrijk

 • do. 21/03/19

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 845,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€ 130,- p.p.
 Toeslag arresleetocht€   20,- p.p.

Verzekeringen

 Annuleringsverzekering€ 56,25 p.p.
 Bij verblijf in een 1-persoonskamer€ 64,90 p.p.
 Reisverzekering  (basisdekking + geneesk. kosten/ongevallen)€ 17,28 p.p.
 • Prijzen verzekering exclusief 1x €4,25 poliskosten

De reissom is inclusief

 • 8 overnachtingen inclusief ontbijt (7x in Hotel Bischofsmütze en 1x in het Hotel Fuchsbräu in Zuid-Duitsland)
 • 5x 3-gangen (keuze)diner in uw hotel
 • 1x Pongauer Bauernbuffet in uw hotel
 • 1x galadiner in uw hotel
 • Bezoek aan de gezellige almhut Sonnenalm
 • Winterwandeling o.l.v. een NL-gids
 • Stadswandeling Salzburg o.l.v. NL-gids
 • Bezoek Dachsteingletsjer inclusief retour gondelvaart, entree ijspaleis, hangbrug en
  skywalk
 • Bezoek Salzbergwerk Berchtesgaden
 • Goed verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering.

Bekijk hier de reis vanuit de reisgids

1e Dag: Twente – Beilngries

Vanaf de opstapplaats rijden we, met enkele tussenstops, zo snel mogelijk naar Zuid-Duitsland waar we overnachten en dineren

2e Dag: Beilngries – Filzmoos

Na een goed verzorgd ontbijtbuffet vervolgen we onze reis richting Filzmoos. Vlak nadat we de Oostenrijkse grens zijn gepasseerd bezoeken we Hallein. In het mooie historische centrum waar neon, grote etalages en reclame nagenoeg ontbreken houden we een pauze. U vindt hier een aaneenschakeling van monumentale panden, romantische binnenplaatsen en overdekte arcaden. Na aankomst in het levendige Filzmoos kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen keuze-diner met saladebuffet.

3e Dag: Filzmoos – Sonnenalm

Na een uitgebreid ontbijtbuffet kunt u Filzmoos verkennen. Filzmoos is een leuk en authentiek dorpje waar de oorspronkelijke sfeer behouden is gebleven. De natuurrijke omgeving biedt vele wandelmogelijkheden.

Rond het middaguur vertrekken we naar Ramsau waar we de Sonnenalm bezoeken. Deze gezellige Almhut is prachtig gelegen
aan de zuidkant van de Rittisberg (1350 m.) waar u met een shuttlebus naartoe wordt gebracht. Eenmaal boven heeft u een indrukwekkend uitzicht op het winterse berglandschap.
Traditiegetrouw zal de eigenaar met zijn accordeon voor gezelligheid zorgen.

4e Dag: Winterwandeling o.l.v. NL-gids

Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we vandaag een mooie winterwandeling. De wandeling is licht en goed te doen over prima begaanbare wegen (afstand 8 km, 175 meter stijgen en dalen). Na 1,5 uur wandelen door bossen en over velden komen we bij twee traditionele berghutten: de Unterhofalm en Oberhofalm. Het panorama van bergtoppen is hier adembenemend. Na een pauze wandelen we deels via een andere route terug naar het hotel.

* Mindervalide gasten kunnen deze tocht ook per arreslee afleggen (toeslag € 20,- p.p.).

5e Dag: Salzburg

We bezoeken de geboorteplaats van Mozart, Salzburg. Het oude stadscentrum met z’n mooie pleinen, indrukwekkende gebouwen en smalle steegjes met sierlijke smeedijzeren uithangborden getuigt nog steeds van de eeuwenoude sfeer en rijke historie. Een ervaren Nederlandstalige gids leidt

u tijdens een wandeling door de prachtige Altstadt langs de meest schitterende gebouwen. Tussentijds houden we een (koffie)pauze. Tot de meest imposante gebouwen behoren natuurlijk de Salzburger Dom, Festung Hohensalzburg, de Residenz en Mozarts geboortehuis in de gezellige Getreidegasse.

‘s Middags kunt u op eigen gelegenheid genieten van alles wat Salzburg te bieden heeft.
Een bezoek aan de Salzburger Domplatz en Residenzplatz mag uiteraard niet ontbreken.
Aan het einde van de middag keren we terug naar Filzmoos.

6e Dag: Dachsteingletsjer

Na een vrije ochtend rijden we tegen het middaguur naar de indrukwekkende Dachsteingletsjer, vermeld op de Unesco werelderfgoedlijst. Een panoramagondel brengt u naar winterse sferen, op 2700 m. hoogte. Hiervandaan heeft u een
fantastisch uitzicht over de bergtoppen van Oostenrijk. Bij helder weer zijn zelfs de
Tsjechische Republiek en Slovenië te zien. Een bezoek aan het “Eis Palast” dat zich in
de Dachsteingletsjer bevindt is inbegrepen. De licht- en muziekeffecten maken een bezoek
aan deze fascinerende wereld van ijs tot een bijzondere belevenis. Direct verbonden met het IJspaleis ligt Oostenrijks hoogste hangbrug. Vanaf deze brug heeft u een verbluffend uitzicht over de hoogste bergtoppen van Oostenrijk en vrij uitzicht op de, tot 400 meter diepte reikende rotsen van het Dachstein Massief. Tevens is er een spectaculair uitzicht platform, de zogenaamde “skywalk” met een vloer van glas. Stevig schoeisel en warme kleding wordt aanbevolen.

7e Dag: Vrije dag

Deze dag kunt u vrij besteden. U zou een (sneeuwschoen) wandeling kunnen maken op de Rossbrand, met de Papagenobahn naar boven kunnen gaan voor het panorama uitzicht of een arresleetocht kunnen maken naar één van de gezellige berghutten.

8e Dag: Salzbergwerk & Berchtesgaden

Opnieuw staat er een bijzondere belevenis op het programma. We bezoeken het Salzbergwerk in Berchtesgaden. De Duitse stad dankt zijn vroegere rijkdom, evenals Salzburg en Hallein, aan de zoutwinning. In speciale mijnwerkerskleding vertrekken we per treintje naar het binnenste van een oude zoutmijn. Via een glijbaantje of trap komt u bij een ondergronds meer. Met een vlot vaart u over het water. Door de speciale belichting ontstaat een sprookjesachtige setting. In het museum kunt u informatie ontdekken over de geschiedenis van de zoutwinning. Naderhand bezoeken we het geliefde centrum van Berchtesgaden. Aan het marktplein staan
fraaie, met muurschilderingen gedecoreerde middeleeuwse gebouwen.

9e Dag: Filzmoos – Twente

Na een vroeg ontbijt keren we met enkele tussenstops huiswaarts. Op de terugreis kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen afscheidsdiner.

Uw hotel in Filzmoos

Op de heenreis overnachten we in Hotel Fuchsbräu in Beilngries. Ontbijt met 3-gangen diner (keuze hoofdgerecht en saladebuffet) zijn inclusief. Beoordeling Booking.com: 8.9 Heerlijk. Internet: www.fuchsbraeu.de

Het 4-sterren Hotel Bischofsmütze is centraal gelegen in het centrum van het gezellige Filzmoos. De comfortabele kamers zijn voorzien van een bad of douche, toilet, tv en sommige met balkon. Daarnaast beschikt het hotel over een wellness met stoombad, verschillende sauna’s en binnenzwembad (gratis gebruik). Tevens is er een sfeervol restaurant en gezellige bar. ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds van een uitstekend 3-gangen diner met keuze uit een hoofdgerecht en inclusief saladebuffet. Op één avond tijdens ons verblijf kunt u genieten van een Pongauer Bauernbüffet en op één avond van een galadiner.

Beoordeling Booking.com: Fantastisch 9.1
Internet: www.hotelbischofsmutze.at

Inschrijven voor deze reis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *